Visoki časni sud

POTOPILI LIČKOG ŠERIFA Dado Milinović: “Odluka o izbacivanju neopravdana i nedemokratska”

Hina

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

O Milinovićevoj sudbini na sjednici koja je počela u 13 sati odlučivali su predsjednik Visokog suda časti Davor Miličević te članovi Tomislav Vrdoljak, Ile Baković, Marija Vučković, Robert Špiljak, Zoran Čogelja i Blaženko Boban



ZAGREB Visoki časni sud HDZ-a odlučio je u ponedjeljak člana Predsjedništva HDZ-a i kandidat za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a Darko Milinović isključiti iz stranke.


Visoki časni sud HDZ-a jednoglasno je danas odlučio da se Darko Milinović isključi iz stranke, rekao je nakon jednoipolsatne sjednice predsjednik Suda časti Davor Miličević.


Protiv Milinovića je Predsjedništvo HDZ-a nedavno je, uz svega jedan suzdržan i jedan glas protiv, pokrenulo postupak zbog osobito teške povrede članske obaveze.




Darko Milinović ocijenio je da je odluka Visokog suda časti HDZ-a o njegovom isključenju iz stranke “neopravdana i nedemokratska”, te je najavio da će idućih dana održati konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o novonastaloj situaciji.


“Razumijem zainteresiranost medija oko novonastale situacije povodom mog neopravdanog i nedemokratskog isključenja iz Hrvatske demokratske zajednice.


Obaviještavam Vas da ću unutar nekoliko idućih dana organizirati tiskovnu konferenciju gdje ću pojasniti sve detalje oko novonastale situacije”, stoji u Milinovićevom priopćenju upućenom javnosti pola sata nakon odluke o isključenju iz HDZ-a.


Milinović u kratkoj izjavi svojoj stranci, HDZ-u, želi sve najbolje.


Organiziranjem dolaska 100-tinjak članova HDZ-a pretežito iz Gospića u prostorije Središnjice HDZ-a u Zagrebu u srijedu 29. kolovoza, te svojim postupcima i javnim nastupima, Milinović je djelovao protivno temeljnim vrijednostima i načelima HDZ-a te uzrokovao štetne posljedice za ugled i političke interese naše stranke, odnosno počinio osobito teške povrede članskih obveza, pojasnio je HDZ u priopćenju.


O Milinovićevoj sudbini na sjednici koja je počela u 13 sati odlučivali su predsjednik Visokog suda časti Davor Miličević te članovi Tomislav Vrdoljak, Ile Baković, Marija Vučković, Robert Špiljak, Zoran Čogelja i Blaženko Boban.