Skandal

POSJEDUJE ZABRANJENO ORUŽJE? Policija će razgovarati s Glasnovićem zbog objave fotografija s naoružanjem

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Uz fotografije na kojima, među ostalim, drži i automatske puške koje je u Hrvatskoj zabranjeno posjedovati Glasnović je napisao: »Dragi/e Hrvati/ce, sjećate se kada je jedna odnarođena partija (ona ista koja danas pretendira biti uzor pluralne demokracije) razoružala hrvatski narod i predala oružje TO srbočetničkoj armadi 1990 g. Nikad više«



ZAGREB Nakon što je nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović na svom facebook profilu objavio fotografije s oružjem koje je zabranjeno posjedovati u Ravnateljstvu policije doznaje se da policija provjerava okolnosti nastanka fotografija i njihov sadržaj.


Policija će, kako se doznaje, porazgovarati s Glasnovićem te utvrditi postoje li elementi kaznenog djela ili prekršaja.


Uz fotografije na kojima, među ostalim, drži i automatske puške koje je u Hrvatskoj zabranjeno posjedovati Glasnović je napisao: »Dragi/e Hrvati/ce, sjećate se kada je jedna odnarođena partija (ona ista koja danas pretendira biti uzor pluralne demokracije) razoružala hrvatski narod i predala oružje TO srbočetničkoj armadi 1990 g. Nikad više«.




Prema odredbama Zakona o oružju u Hrvatskoj je zabranjeno posjedovati vojno oružje, automatsko vatreno oružje, ali i poluautomatsko vatreno oružje za civilnu uporabu, koje je slično automatskom vatrenom oružju.