Tomislav Maruna

Otac bolesnog dječaka Šimuna Petra: Hvala Milinoj obitelji, ali ne možemo prihvatiti taj novac. Dom je svetinja

Suzana Bandić

foto: facebook / Iva Funtak

foto: facebook / Iva Funtak

Gdje će se oni vratiti, gdje će živjeti... Rekli su mi da je on odlučio i da će novac sigurno uplatiti, ali ja taj novac, koliko god nam je teško, ne mogu trošiti – preplavljen emocijama kazao je otac dječaka koji je na palijativi u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici



– Duboko sam dirnut gestom oca male Mile, Marina Rončevića. Nisam se još čuo s njim ali ja ne mogu prihvatiti novac koji mu je od prodaje kuće, rekao nam je Tomislav Maruna, otac teško bolesnog Šimuna Petra pojašnjavajući kako se i sam prije par godina našao u situaciji da je htio založiti obiteljsku kuću kako bi mogao platiti troškove liječenja sinu u Grčkoj.


– Srećom ja to na kraju nisam morao jer se našao dobar čovjek i pomogao mi. A kako ću uzeti nekome novac od prodaje kuće. Kuća je dom, svetinja…


Gdje će se oni vratiti, gdje će živjeti… Rekli su mi da je on odlučio i da će novac sigurno uplatiti, ali ja taj novac, koliko god nam je teško, ne mogu trošiti – preplavljen emocijama kazao je otac dječaka koji je na palijativi u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici.




Prijepodne su oca kontaktirali i iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kako bi mu dali podršku u ovim teškim trenucima kroz koje prolazi cijela obitelj Maruna, a ujedno su se uključili i u akciju prikupljanja financijske pomoći prijeko potrebne ovoj šesteročlanoj obitelji koja godinama već živi vrlo skromno i plaća podstanarski stan u Zagrebu kako bi bili uz sina dok je na terapijama. Do njega su došli samoinicijativno, posredstvom Ive Funtek, humanitarke koja je pokrenula lavinu dobrote nakon što je objavila Šimunovu priču na svom facebook profilu.


– Kontaktirali su me iz Ureda predsjednice i zamolili za kontakt broj od Šimunove obitelji koji sam im i dala. Ubrzo su mi se ponovno javili i obavijestili me kako su se čuli s ocem i dogovorili daljnje korake – potvrdila nam je Funtek koja je za tešku životnu situaciju obitelji Maruna saznala od majke nedavno preminule Lucije Šeneta koja je ležala na istom odjelu sa Šimunom Petrom.


Odmah potom stupila je u kontakt ss dječakovom majkom koja je potom pristala da se objavi njihova priča i račun na koji im građani mogu uplatiti pomoć.


– To je jedna skromna i poštena obitelj. Oni nisu tražili pomoć i jedva sam majku privolila da pristane. Dječak na žalost nije dobro, kao niti prognoze koje mu liječnici daju ali će mu roditelji bar u ovim trenucima moći malo udovoljiti, nekako mu olakšati.


Uz to, s malom mirovinom koju tata prima, teško im je plaćati podstanarstvo u Zagrebu i putovati – ispričala je Funtek te pozvala dobre ljude da uplate koliko tko može na račun Šimuna Petra Marune.


HR5924070003104986160 OTP BANKA- OTPVHR2X Swiss codeŠimun Petar MarunaAdresa :Alojzija Stepinca 31Maslenica