Predsjednica START-a u Lici

Orešković: Moja je opcija pobijediti na parlamentarnim izborima za dvije godine

Hina

Lika je personifikacija otete države - Dalija Orešković / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Lika je personifikacija otete države - Dalija Orešković / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Otkrila je kako će njena stranka imati predsjedničkog kandidata, ali ime ne želi kazati, prenose mediji



LIČKI OSIK Predsjednica novoosnovane stranke START, Dalija Orešković, izjavila je u nedjelju u Ličkom Osiku kako je njena opcija pobijediti na parlamentarnim izborima za dvije godine, a stranka namjerava izaći i na izvanredne lokalne izbore u Ličko-senjskoj županiji.


Osnivačka skupština nove političke stranke START održana je jučer bez prisutnosti medija, a Orešković, je danas u Ličkom Osiku u izjavi novinarima govorila o programu stranke koju vodi.


Naša borba za vraćanjem otete države počinje danas u Lici, istaknula je Dalija Orešković, najavivši da će stranka upravo u Ličko-senjskoj županiji izaći na izvanredne lokalne izbore.




»Lika je personifikacija otete države, u kojoj su otete sve lokalne i regionalne institucije, gdje lažni domoljubi pod dirigentskom palicom Dade Milinovića i HDZ-a određuju tko će se gdje zaposliti, tko će kad doći na liječnički pregled, i koliko će se puta asfaltirati ista cesta po abnormalno visokoj cijeni«, navela je Orešković.


Rekla je kako su otvoreni prema svima koji žele bolje i poštenije društvo.


Na pitanje o predsjedničkim izborima i hoće li se kandidirati odgovorila je: »Moja realna opcija je pobijediti na parlamentarnim izborima za dvije godine. To je ono za što se ja zalažem. Ne zbog funkcije, nego jer mi je stalo da ljudi ovdje dobro žive. To danas ne možemo, jer smo krivim ljudima dali šansu«, rekla je.


Otkrila je kako će njena stranka imati predsjedničkog kandidata, ali ime ne želi kazati, prenose mediji.


»Nama je Lika važnija od Bruxellesa. Mi želimo svoj put za izbore za Europski parlament početi graditi ovdje, danas u Lici, u Širokoj Kuli. Zato smo počeli razgovarati s ljudima na terenu koji žele promjenu i koji su spremni politički se aktivirati. Neki od njih nikad nisu izašli na izbore, ali im je dosta, puna im je kapa nasilja kojim ih politika gazi i napada ono malo dostojanstva koje im je preostalo nakon 25 godina sustavnog silovanja, maltretiranja i ‘preodgajanja’ – a što je rezultiralo masovnim iseljavanjem, takoreći protjerivanjem«, zaključila je Orešković.