Oglasio se ministar

Oleg Butković: Jedini izlaz za Croatia Airlines je pronalazak strateškog partnera. Štrajk ne bi bio u interesu tvrtke i radnika

Danko Radaljac

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Dodao je i kako nije utjecao na rad suda jer "on kao ministar to ni ne smije".  No, unatoč takvom stavu svejedno je još jednom ustvrdio da ovo nisu dobri razlozi za štrajk, pogotovo u ljetnoj sezoni



RIJEKA Ministar prometa Oleg Butković komentirao je situaciju oko štrajka u Croatia Airlinesu


– Našli smo se u bespotrebnoj situaciji, to smo od početka komunicirali. Što se tiče razloga sindikata za štrajk, mi smo se u ministarstvu uključili prošle godine u cijeli problem, održali nekoliko sastanaka, a rezultat je da se primjenjuje stari kolektivni ugovor i još neka prava koja nisu u ugovoru.


Zato nije bilo potrebe za ovom akcijom. Apeliram na radnike i upravu da sjednu za stol. Jedini je izlazak iz ovoga pronalazak strateškog partnera i zato je tvrtka vraćena na popis strateških tvrtki. Štrajk ne bi bio u interesu tvrtke i radnika, pozivamo na razgovor i dijalog, kazao je nakon odluke suda ministar prometa Oleg Butković. 




Dodao je i kako nije utjecao na rad suda jer “on kao ministar to ni ne smije”.  No, unatoč takvom stavu svejedno je još jednom ustvrdio da ovo nisu dobri razlozi za štrajk, pogotovo u ljetnoj sezoni. 


Medije je zanimalo i što misli o stavu sindikata da je potrebno napokon, nakon više od godinu dana, imenovati stalnu upravu CA.


– Izbor nove uprave nije razlog za štrajk, ako je razlog, onda je to ucjena, smatra ministar, koji je na čelu resora u Vladi koji već više od godinu dana nije uspio imenovati stalnu upravu nacionalnog avio-prijevoznika.