Havarija Bourbon Rhodea

Oglasio se Bourbon: Potraga zasad bez rezultata, angažirana su još 3 broda i američki Hercules

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot

Foto Screenshot

Operacija pretraživanja, pod vodstvom Alp Strikera, u koju su uključene i bespilotne letjelice, kao i operacije koje provode tri dodatna broda te prelet američkog Herculesa, dosad nisu dali rezultata, priopćili su iz Bourbona



Bourbon je večeras poslao priopćenje u kojem opisuju današnju potragu za nestalim šibenskim kapetanom Dinom Miškićem i još šestoricom članova posade Bourbon Rhodea, potopljenog usred Atlantika u uraganu Lorenzo.


– Nakon što su dvojica pomoraca s broda Alp Striker u noći s nedjelje na ponedjeljak ugledali signale koje su protumačili kao signalne rakete, taj je brod odmah, u koordinaciji s kriznim stožerom CROSS Antili-Gvajana, promijenio kurs prema tom području.


CROSS je pozvao tri dodatna trgovačka broda da također promijene kurs i upute se prema području na kojem je viđen izvor signala. Američke vlasti osigurale su zračnu potporu zrakoplovom Hercules C-130.




Operacija pretraživanja, pod vodstvom Alp Strikera, u koju su uključene i bespilotne letjelice, kao i operacije koje provode tri dodatna broda te prelet američkog Herculesa, dosad nisu dali rezultata.


Krizni stožeri provode svoje akcije, a Bourbonovi timovi svakodnevno pružaju podršku članovima posada Bourbon Rhodea, priopćili su iz kompanije Bourbon.