Prezauzeti

Odvjetnici Prodanović i Sloković Bandiću otkazali punomoć za aferu »štandovi«

Hina

Jadranka Sloković i Čedo Prodanović

Jadranka Sloković i Čedo Prodanović

Nova sjednica optužnog vijeća zakazana je za 23. veljače, a Bandiću je već postavljen novi odvjetnik po službenoj dužnosti Predrag Ilić



ZAGREB Sjednica optužnog vijeća Županijskog suda koje je trebalo razmotriti osnovanost optužnice protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u slučaju »štandovi« u srijedu je ponovno odgođena, ovaj put jer su odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković Bandiću otkazali punomoć.


Nova sjednica optužnog vijeća zakazana je za 23. veljače, a Bandiću je već postavljen novi odvjetnik po službenoj dužnosti Predrag Ilić.


Po riječima glasnogovornika zagrebačkog Županijskog suda Krešimira Devčića Bandićevi dosadašnji odvjetnici Prodanović i Sloković sud u u petak izvijestili da zbog prezauzetosti drugim predmetime ne mogu osigurati Bandićevu obranu u ovom slučaju. Inače riječ je o odvjetnicima koji, među ostalim, zastupaju bivšeg premijera Ivu Sanadera u svim korupcijskim slučajevima, ali i bivšeg čelnika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića.




Bandić je u slučaju štandovi optužen da je sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi »U ime obitelji« priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.


Prvu optužnicu protiv Bandića u ovom slučaju optužno vijeće sutkinje Tanje Pavelin Borzić odbacilo je u srpnju 2015. zaključivši da u postupanju zagrebačkog gradonačelnika nije bilo obilježja kaznenog djela. No, Vrhovni je sud u svibnju 2016. prihvatio Uskokovu žalbu i zaključio da je odbacivanjem optužnice Županijski sud povrijedio odredbe kaznenog postupka, »jer je izreka tog rješenja proturječna obrazloženju«.


U prosincu prošle godine Vrhovni sud odbio je i Bandićevu žalbu da se iz spisa u aferi »štandovi« izdvoje iskazi svjedoka koje je tijekom istrage tužiteljstvo ispitalo bez nazočnosti obrane optuženika. Kada je obrana u listopadu tražila izdvajanje navodno nezakonitih dokaza, Uskok je tvrdio da je riječ o odugovlačenju postupka. No, Bandićeva odvjetnica Jadranka Sloković to je odbacila ističući da je riječ o povredi prava na dobru obranu.