Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. listopada 2019.
Sporni Thompson

Odgovor ureda Angele Merkel: 'Kancelarka nije bila upoznata s pjesmama koje će se puštati u Zagrebu'

Foto Slavko Midžor / PIXSELL
Foto Slavko Midžor / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 22. svibanj 2019. u 10:40 2019-05-22T10:40:02+02:00

Dosta pozornosti u njemačkim medijima izazvala je, podsjetimo, činjenica da je okupljenima u Ciboni na predizbornom skupu HDZ-a puštena pjesma "Lijepa li si" Marka Perkovića Thompsona čiji su nastupi bili zabranjivani i u Njemačkoj

"Kancelarka Merkel nije bila upoznata s pjesmama koje će se puštati tijekom stranačkoga skupa u Zagrebu, kao ni sa sadržajem tih pjesama. Kancelarka Merkel je tijekom svog posjeta Zagrebu jasno izrazila svoj stav u kojem se suprotstavlja nacionalizmu", odgovorili su iz Ureda Angele Merkel na upit N1 televizije.

Dosta pozornosti u njemačkim medijima izazvala je, podsjetimo, činjenica da je okupljenima u Ciboni na predizbornom skupu HDZ-a puštena pjesma "Lijepa li si" Marka Perkovića Thompsona čiji su nastupi bili zabranjivani i u Njemačkoj. 

Berlinski Der Tagesspiegel pisao je kako su nastup kancelarke na predizbornom skupu u Zagrebu na kojem je ona upozorila na opasnost od jačanja desnog populizma i nacionalizma "zasjenili upadljivi nacionalistički tonovi". Pritom ovaj dnevnik misli prvenstveno na dvije stvari – govor Karla Resslera u kojem je spomenuo Bleiburg – te činjenicu da je tijekom predizbornog skupa preko razglasa puštena i Thompsonova pjesma "Lijepa li si".

Berlinski list piše kako njemački gosti vjerojatno nisu bili ni svjesni čija se to pjesma ori sportskom dvoranom Cibona – i podsjeća da su "koncerti ustaškog barda Marka Perkovića Thompsona u više navrata posljednjih godina bili zabranjeni i u Njemačkoj".

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.