Posljednji ispraćaj

Obitelj, kolege i prijatelji opraštaju se se od velikog chefa Andreja Barbierija na Mirogoju

Portal Novilist.hr

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Jedan od najvećih hrvatskih chefova preminuo je u 50. godini, nakon dugogodišnje borbe s teškom bolešću



Obitelj, kolege i najbliži prijatelji okupili su se pred velikom dvoranom krematorija na zagrebačkom Mirogoju, gdje su se posljednji put oprostili od velikog hrvaskog chefa Andreja Barbierija.


Jedan od najvećih hrvatskih chefova preminuo je u 50. godini, nakon dugogodišnje borbe s teškom bolešću. Osim u nizu sjajnih restorana i bistroa koje je vodio, šira publika imala ga je prilike upoznati i u popularnom kulinarskom showu ‘MasterChef’ gdje je bio jedan od članova žirija.


Andrejeva prijateljica Lana Klingor Mihić tugu je sakrila iza velikih sunčanih naočala. 




– Medo moj predivni… Kako da kažem zbogom, kad sam ti rekla da će sve biti u redu? Kako da okrenem zemlju naopačke pa da bar još jednom naslonim glavu na tebe? Bar još jednom. Ono što me ‘danas’ čini najsretnijom počelo je s tobom, gotovo sve što znam, ti si me naučio, dao si mi krila, vjetar u leđa i čvrsto podupirao… Sad te više nema i ja se osjećam kao da su mi slomljena krila.


 Boli me što te nema, toliko da opisati ne mogu. Samo bih htjela da se vratiš, da opet uđeš kroz naša vrata i baciš se na trosjed pored mene, da pijemo tvoj najdraži rum, smijemo se pa i plačemo, planiramo što i kako dalje. A toliko smo planova imali. Nismo dočekali onaj mali vozičak koji si htio, al jesi li baš morao tako brzo otići?


Nije fer. Nismo se tako dogovorili. Sad te više ništa ne boli iako mi to nije utjeha. Ne postoji utjeha. Bit ćeš uvijek sa mnom, u svakom potezu noža, u svakoj ribi, u svakoj tavi i u svakom komadiću mog srca, zauvijek. Volim te puno, medo moj. Sad počivaj u miru. Nek te čuvaju anđeli, oprostila se od Barbierija Lana Klingor, čuvši vijest o njegovoj preranoj smrti.