Prosvjed

OPTUŽUJEM VAS, GOSPODO Žena istovarila kantu punu fekalija pred zgradom Vlade

P. N.

Foto Twitter Ivan Skorin, N1

Foto Twitter Ivan Skorin, N1

 Gospođi je na majici pisalo "Optužujem vas, gospodo", uz sliku Siniše Glavaševića, vukovarskog novinara ubijenog 1991. godine na Ovčari



ZAGREB Nepoznata žena bacila je kantu punu izmeta ispred zgrade Vlade, javio je reporter N1 Ivan Skorin na svom Twitter profilu. Gospođi je na majici pisalo “Optužujem vas, gospodo”, uz sliku Siniše Glavaševića, vukovarskog novinara ubijenog 1991. godine na Ovčari.


Žena je potom, bez protivljenja, policajcu koji se ondje nalazi dala osobnu iskaznicu te ju je uveo u zgradu Vlade, javlja N1.


Vladine službe već su krenule čistiti fekalije ispred zgrade Vlade na Markovom trgu u Zagrebu.




Policijski auto potom je došao pred zgradu Vlade i odveo prosvjednicu.


Ona je pritom izjavila: “Učinila sam ovo zbog izgubljene arbitraže u slučaju Gavrilović. Pretpostavljam da idem u policijsku postaju pa na Prekršajni sud”.


N1 doznaje da je riječ o novinarki Ivi Anzulović, koja je već najavila da će napraviti sličan performans, o čemu je izvještavao Novi list. Time je izražavala nezadovoljstvo zbog izostanka borbe protiv kriminala i korupcije u Hrvatskoj.


Izravan povod bila joj je presuda u Arbitražnom sporu pred Međunarodnim centrom za rješavanje sporova u Washingtonu, koji je Hrvatska izgubila od Gjure Gavrilovića.


– Zalit ću izmetom ponaosob svakoga tko je u objavama novinara bio argumentirano dokazan kao kriminalac.


Od danas, nitko kome je novinar dokazao kriminal neće se osjećati sigurnim na javnoj površini, kao niti institucije, jer nikada neće znati kada ću, gdje i na koji način gađati izmetom, najavila je tada Iva Anzulović.