SP Rusija 2018

OPET NA TRIBINAMA: Predsjednica najavila da ide Soči. Objavila i koliko će biti trošak njezinog putovanja

Hina

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

"Poštujem činjenicu da premijer odlazi u Sofiju, da ima obveza. Otići ćemo komercijalnom linijom. To nije ništa neuobičajeno. Ja sam i u državne posjete, primjerice u Italiju ili u Iran, odlazila komercijalnim linijama", rekla je predsjednica i dodala da je putovanje redovnom zrakoplovnom linijom ionakon jeftinije nego korištenje državnog zrakoplova.



GUBAŠEVO/ZABOK – Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da će na subotnju četvrtfinalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva u Sočiju otputovati redovnom linijom i da će trošak putovanja za cijelo izaslanstvo biti oko 40 tisuća kuna.


Državnim zrakoplovom, naime, premijer Andrej Plenković putuje u Sofiju na summit zemalja srednje Europe i Kine.


“Poštujem činjenicu da premijer odlazi u Sofiju, da ima obveza. Otići ćemo komercijalnom linijom. To nije ništa neuobičajeno. Ja sam i u državne posjete, primjerice u Italiju ili u Iran, odlazila komercijalnim linijama”, rekla je predsjednica i dodala da je putovanje redovnom zrakoplovnom linijom ionakon jeftinije nego korištenje državnog zrakoplova.




“Trošak puta je negdje, mislim, oko 40 tisuća kuna, uključujući sve članove izaslanstva. Znači troškovi su duplo manji nego kad je riječ o državnom zrakoplovu i svi smo se odrekli dnevnica”, poručila je Grabar-Kitarović.


Ona će se prije utakmice Rusije i Hrvatske susresti s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom.


S obzirom na to da na utakmicu ide službeno i da će morati u VIP ložu, a ne na tribne, kazala je kako ne bi bilo primjerno da utakmicu gleda u hrvatskom dresu. Ali je najavila da će se opet spustiti u svlačionicu, neovisno o rezultatu utakmice.


Posebnu njezinu potporu, rekla je, ima kapetan Luka Modrić.


“Ja vjerujem da će on sutra blistati i da ćemo biti ponosni ne samo na njega nego na apsolutno sve igrače”, izjavila je Grabar-Kitarović novinarima u Gubaševu pokraj Zaboka, gdje je bila na otvorenju novog proizvodnog pogona tvrtke OMP Obrada metala.