Postizborno obraćanje

Novi HDZ-ov lički šef: Pobijedili smo, a hoćemo li rušiti Milinovića – to ćemo vidjeti

P. N.

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Na pitanje hoće li imati svog župana, Kustić je rekao da HDZ najprije ide u formiranje Skupštine, nakon čega će se vidjeti što dalje. 



– Hrvatska demokratska zajednica na ovim izborima je pobijedila za Skupštinu Ličko-senjske županije. Hvala svima koji su nam dali povjerenje, a hvala i onima koji nisu. Svojim radom ćemo ih uvjeriti da nam i oni na sljedećim izborima daju glas, rekao je u svom prvom obraćanju nakon izbora HDZ-ov Marijan Kustić, čovjek koji je od Darka Milinovića preuzeo poziciju čelnog čovjeka stranke u Lici.


Nadalje, Kustić je rekao: “Izlazile su razne ankete koje su najavljivale da smo isti kao i Darko Milinović i da nas on ugrožava kad je u pitanju pobjeda u Ličko-senjskoj županiji. Rekao sam da su izbori najpreciznija anketa. Pokazali smo daje HDZ najjača politička opcija u Ličko-senjskoj županiji i ubuduće će tako biti.”


Na koncu je istaknuo da je HDZ dobio 35 posto posto, a Lista Darka Milinovića 20 posto. HDZ će, rekao je, imati predsjednika Ličko-senjske županije. 




Na pitanje hoće li imati svog župana, Kustić je rekao da HDZ najprije ide u formiranje Skupštine, nakon čega će se vidjeti što dalje.


– Da li ćemo ga rušiti ili nećemo. Trebamo razgovarat s potencijalnim koalicijskim partnerima pa ćemo onda razgovarati, rekao je Kustić.


Nije odgovorio na pitanje hoće li o potencijalnoj koaliciji razgovarati i s Milinovićem.


Zaključio je na koncu: HDZ je pobijedio na ovim izborima i to je najvažnije.


Rezultati s polovice birališta


Prema podacima pristiglim s oko polovice biračkih mjesta, na izborima za Skupštinu Ličko-senjske županije koalicijska lista HDZ-a dobiva 35,7 posto glasova, NL Darka Milinovića 19, 3 posto, lista SDSS-a 12 posto glasova birača.


Ti su rezultati za HDZ i Milinovića nešto slabiji u odnosu na prve izborne rezultate.


HSP Karla Starčevića, gospićkog gradonačelnika, dobiva 9,14 posto glasova, neznatno više od NL novaljskog gradonačelnika Ante Dabe (9, 03 posto), SDP-ova lista, za sada, dobiva 6, 1 posto glasova, podaci su koje je objavio DIP na internetskim stranicama.


Ispod pet posto glasova dobile su liste Bandićeve stranke, koalicije HSLS/HNS, te Živog zida, pokazuju rezultati sa 57 od ukupno 116 biračkih mjesta koliko ih je u nedjelju bilo otvoreno u Ličko-senjskoj županiji.