Policija u akciji

Napadi na Srbe kraj Knina: Dvojica privedena zbog vrijeđanja po nacionalnoj osnovi u Đevrskama

Hina

Ilustracija, Foto: D. ŠKOMRLJ

Ilustracija, Foto: D. ŠKOMRLJ

Obojica su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja privedeni kninskoj stalnoj službi Općinskog suda u Šibeniku, a 28-godišnjak je prijavljen i zbog prometnog prekršaja jer je iste noći u Konjevratima zaustavljen za volanom u alkoholiziranom stanju, ali je odbio alkotestiranje



Šibensko-kninska policija privela je 28-godišnjaka i 25-godišnjaka koji su u srijedu navečer u kafiću u Đevrskama kod Knina po nacionalnoj osnovi vrijeđali vlasnika i goste, a nastavlja istragu vezano za incident u kojemu je iste večeri u Uzdolju skupina nasilnika napala goste kafića, pri čemu je ozlijeđeno pet osoba.


Policija je u petak izvijestila kako je protiv obojice podigla optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.


Istragom je utvrđeno da su se 28-godišnjak i 25-godišnjak srijedu oko 22.50 sati Golfom šibenskih registracija dovezli do kafića u Đevrskama.




U alkoholiziranom stanju ušli su u kafić gdje je 25-godišnjak “na naročito drzak i nepristojan način na nacionalnoj osnovi” vrijeđao 62-godišnjeg vlasnika te goste, narušavajući javni red i mir.


Okrivljeni 28-godišnjak napao je vlasnika koji ih je upozorio da će zvati policiju ako nastave s uvredama i oštećivanjem inventara.


Obojica su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja privedeni kninskoj stalnoj službi Općinskog suda u Šibeniku, a 28-godišnjak je prijavljen i zbog prometnog prekršaja jer je iste noći u Konjevratima zaustavljen za volanom u alkoholiziranom stanju, ali je odbio alkotestiranje.


U policiji ističu kako nastavljaju provoditi intenzivnu istragu vezano za incident u Uzdolju u općini Biskupija, gdje je skupina maskiranih nasilnika palicama napala goste kafića koji su pratili televizijski prijenos utakmice beogradske Crvene zvezde.


Tom je prilikom pet osoba lakše ozlijeđeno, među kojima i jedan maloljetnik, a oštećen je inventar kafića.


Policija je zbog kaznenih djela nasilničkog ponašanja, nanošenja tjelesnih ozljeda i oštećenja tuđe stvari privela nekoliko osoba koje dovodi u vezi s ovim incidentom.