Sastanak

NOVA ŠANSA ZA ISTINU? Obitelji nestalih u utorak kod Vučića

Boris Pavelić

Reuters

Reuters

Izaslanstvo Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja zatražit će u utorak u Beogradu od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića podatke o sudbini branitelja i hrvatskih građana nestalih tijekom Domovinskog rata. Taj važni sastanak počinje u dvanaest sati, a tijekom prošlotjednog posjeta Hrvatskoj najavio ga je srpski predsjednik Vučić.Izaslanstvo obitelji nestalih predvodit će predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir, koja je poslije okupacije Vukovara pretrpjela zatočeništvo u logoru u Srbiji i izgubila mlađeg brata, branitelja Vukovara, čija sudbina još nije rasvijetljena.

U izaslanstvu će biti četrnaest ljudi, predstavnici udruga nestalih branitelja i civila, te djece nestalih i poginulih iz više hrvatskih gradova. “Bit će zastupljene sve skupine iz cijele Hrvatske, a idu ljudi iz Vukovara, Slavonskog Broda, Zagreba, Pakraca, Gline, Karlovca i još nekih mjesta”, kazala je Ljiljana Alvir.


“Od Aleksandra Vučića tražit ćemo da utječe na nadležne institucije u Srbiji da konkretiziraju potragu za podacima o nestalima. Uvjereni smo da sadašnji predsjednik Srbije ima veću moć nad institucijama nego što ju je nekada imao bivši predsjednik Srbije Boris Tadić”, kazala je Alvir za naš portal. Boris Tadić, podsjetimo, 2010. je posjetio Vukovar i poklonio se pred spomen obilježjem ubijenima na Ovčari, a donio je i dokumentaciju iz vukovarske bolnice, koja se pokazala nekorisnom za rasvjetljavanje sudbine nestalih branitelja i civila.