Zastupnica se ne smatra dijelom većine

NIJE ŽETONČIĆ Iako u Bandićevu klubu, Komparić-Devčića na glasanju o proračunu ostala suzdržana

Tihana Tomičić

Foto Patrik Macek/PIXSELL

Foto Patrik Macek/PIXSELL

'Ja nisam nikad bila dio većine. Kao što nisam glasala ni za ministre, ni za Vladu, jednako tako nisam dala podršku niti za ovaj prijedlog proračuna. Smatram da on ima i dobrih i loših strana, i upravo sam zato ostala suzdržana', rekla je za naš list Ana Komparić-Devčić



Nakon što je Sabor sa 80 glasova podrške izglasao proračun za 2020. godinu a pri čemu se pokazalo da nisu svi u Klubu MB 365 glasali za taj prijedlog, odnosno da je riječka nezavisna zastupnica Ana Komparić-Devčić, suprotno očekivanjima, ostala suzdržana, zamolili smo je da pojasni takav svoj stav:


– Ja nisam nikad bila dio većine. Kao što nisam glasala ni za ministre, ni za Vladu, jednako tako nisam dala podršku niti za ovaj prijedlog proračuna. Smatram da on ima i dobrih i loših strana, i upravo sam zato ostala suzdržana, rekla je za naš list Ana Komparić-Devčić.


Na pitanje što je u proračunu dobro, kazala je da se oduvijek zalagala za gradnju nove riječke bolnice, i da podržava taj dio proračuna, no kako oduvijek glasa po svojoj savijesti, pa je tako učinila i ovoga puta.




Riječ je, kako je poznato, o zastupnici koja je ranije bila članica SDP-a, a stranku je napustila krajem prošle godine, te prešla u Bandićev klub, no kao neovisna zastupnica. S obzirom da je Plenkovićeva koalicija ostala jedinstvena, da je ostatak Bandićevog kluba bio za proračun, jednako kao i HNS, Komparić-Devčić očito nije smatrala da je njen glas presudan te je, kaže, glasala po savijesti.