Završen remont

NE Krško ponovno priključena u elektroenergetski sustav

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva

Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva

»Kvalitetu završenih remontnih radova koje su, osim zaposlenih u NEK-u, izveli i radnici više od 60 poduzeća ugovornih izvoditelja iz lokalne i međunarodne okoline, potvrdio je i nadzor Uprave Republike Slovenije za nuklearnu sigurnost i ovlaštenih stručnih organizacija«, priopćili su iz NEK-a



ZAGREB Nuklearna elektrana Krško (NEK) u subotu navečer ponovno je uključena u elektroenergetski sustav, nakon redovnog remonta koji je započet 1. listopada, priopćeno je u nedjelju iz te elektrane.


Nakon ispitivanja na niskoj snazi, postupno će se povećavati snaga elektrane, dodaje se u priopćenju.


Iz NEK-a navode kako je tijekom redovnog remonta zamijenjeno nuklearno gorivo, izvedeni su svi planirani radovi preventivnog održavanja te je zaključeno ulaganje s područja tehnološke nadgradnje.




»Kvalitetu završenih remontnih radova koje su, osim zaposlenih u NEK-u, izveli i radnici više od 60 poduzeća ugovornih izvoditelja iz lokalne i međunarodne okoline, potvrdio je i nadzor Uprave Republike Slovenije za nuklearnu sigurnost i ovlaštenih stručnih organizacija. Remont je uz stručan i odgovoran rad svih sudionika završen u planiranom opsegu«, priopćili su iz NEK-a.


NE Krško u Sloveniji nalazi se na lijevoj obali rijeke Save, tri kilometra nizvodno od grada Krško, deset kilometara od granice s Hrvatskom. Hrvatska elektroprivreda je vlasnik 50 posto elektrane i dobiva 50 posto proizvedene električne energije.