Iščeznuo noćas

NASTAVAK MISTERIJE Iz centra za migrante nestao Sirijac koji u Hrvatskoj navodno traži kćer

Hina

Foto Igor Kralj / PIXSELL

Foto Igor Kralj / PIXSELL

Ministar unutarnji poslova Davor Božinović u četvrtak je potvrdio da policija raspolaže informacijom da je 43-godišnji Sirijac W. G., koji tvrdi da ga je hrvatska policija razdvojila od petogodišnje kćeri, još 30. kolovoza u Sarajevu zatražio azil, ali da u njegovu društvu nije bilo nikakve djevojčice



Sirijac koji je u Hrvatskoj zatražio azil nakon tvrdnje da ga je hrvatska policija na silu odvojila od petogodišnje kćeri navodno je nestao iz zagrebačkog centra za migrante, nekadašnjeg hotela Porin.


Prema pisanju 24 sata Sirijac se nije pojavio na prozivkama, a pretpostavlja se da je nestao u noći na četvrtak.


Ministar unutarnji poslova Davor Božinović u četvrtak je potvrdio da policija raspolaže informacijom da je 43-godišnji Sirijac W. G., koji tvrdi da ga je hrvatska policija razdvojila od petogodišnje kćeri, još 30. kolovoza u Sarajevu zatražio azil, ali da u njegovu društvu nije bilo nikakve djevojčice.




Riječ je o informaciji koju su ovih dana objavili mediji, a Božinović je potvrdio da hrvatska policija već nekoliko dana raspolaže tom informacijom. No, kaže, nema luksuz da izlazi u javnost sa svim saznanjima.


»Sve ono što se u javnom prostoru objavilo ne podudara se s onim do čega je policija došla«, rekao je Božinović.