Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Komentar na Facebooku

Mornar: Studentice Ekonomskog fakulteta prestrogo su kažnjene

D. Kovačević
D. Kovačević
Autor:
Objavljeno: 12. prosinac 2014. u 15:36 2014-12-12T15:36:34+01:00

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar izjavio je u petak u Bruxellesu da su kazne studenticama Ekonomskog fakulteta u Zagrebu zbog komentara na Facebooku prestroge

BRUXELLES – Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar izjavio je u petak u Bruxellesu da su kazne studenticama Ekonomskog fakulteta u Zagrebu zbog komentara na Facebooku prestroge.
»Nemam što dodati priopćenju koje smo objavili o tom slučaju, mogu samo ponoviti da je kazna prestroga«, rekao je Mornar, koji je u Bruxellesu sudjelovao na sastanku Vijeća za obrazovanje, mlade, kulturu i sport. Glavna tema bila je važnost obrazovanja za gospodarstvo.

Tri studentice Ekonomskog fakulteta u Zagrebu na Facebooku su kritički komentirale rad referade fakulteta, a protiv njih je pokrenut stegovni postupak i susppendirane su, ali mediji u petak javljaju da je dekan fakulteta ukinuo kaznu.

Govoreći o ministarskom sastanku u Bruxellesu, ministar Mornar je rekao da slušao tvrdnje o važnosti obrazovanja za gospodarstvo koje i sam već godinama ponavlja.

»Sve tvrdnje koje sam čuo na sastanku, ja ponavljam već jako, jako dugo, da je obrazovanje ključno za gospodarstvo, da bez obrazovanja nećemo ostvariti gospodarski napredak, da svako ulaganje u obrazovanje nije trošak nego investicija. Dosada sam sam sebi od ponavljanja tih tvrdnji«, rekao je Mornar.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.