Skrivila nesreću

‘Moje su molitve uz djevojčicu’: Ministrica se ispričala zbog vozačke. Ostavku, dakako, ne spominje

Hina

Foto Goran Stanzl / PIXSELL

Foto Goran Stanzl / PIXSELL

»Riječ je o nesreći kakva se svakome može dogoditi«, poručili su iz Banskih dvora nakon prometne nesreće u kojoj je ministrica, vozeći osobni automobil, prijepodne u Vinkovcima naletjela na 10-godišnju djevojčicu koja je neoprezno pretrčavala cestu



Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, koja je u subotu ujutro s nevažečom vozačkom dozvolom automobilom naletjela na 10-godišnju djevojčicu, kasno navečer je na svom facebook profilu izrazila žaljenje zbog nesreće te se ispričala javnosti jer je propustila produžiti vozačku dozvolu.


»Što se tiče vozačke dozvole, propustila sam produljiti njezinu valjanost koju sam, kao i svi građani, dužna produljiti svakih 10 godina te se zbog navedenog propusta ispričavam javnosti. Kaznu sam platila odmah sukladno Zakonu«, napisala je ministrica Žalac.


Nakon ovog nesretnog dana, također je napisala, još jednom iskazujem duboko žaljenje zbog nesreće.




Izvijestila je da je posjetila »svoju malu dragu susjedu u bolnici koja se, hvala dragom Bogu, dobro oporavlja«.


»Srećom, potkoljenica je sanirana samo repozicijom i fiksirana longetom. Moje misli i molitve su uz djevojčicu i njezinu obitelj te joj želim što brži oporavak«, stoji u upisu ministrice Žalac na facebooku.



Banski dvori poručili su u subotu kako ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac nije podnijela ostavku niti se u Vladi o tome razgovaralo.


»Riječ je o nesreći kakva se svakome može dogoditi«, poručili su iz Banskih dvora nakon prometne nesreće u kojoj je ministrica, vozeći osobni automobil, prijepodne u Vinkovcima naletjela na 10-godišnju djevojčicu koja je neoprezno pretrčavala cestu.


Premijer Andrej Plenković telefonom je razgovarao s ministricom, potvrdili su Banski dvori koji vezano uz činjenicu da je ministrica osobni automobil vozila s nevažećom vozačkom dozvolom ističu da je kaznu za taj prekršaj podmirila odmah te dodaju kako je riječ o prekršaju koji nema veze sa samom nesrećom.



Iz Vlade ističu da je ministrica odmah po nesreći zaustavila automobil, pomogla unesrećenom djetetu, da je u kontaktu s njezinom obitelji te je najavila posjetu djevojčici u osječkoj bolnici.


Predsjednik Demokrata i saborski zastupnik Mirando Mrsić smatra da ministrica Žalac treba odmah podnijeti ostavku, reagirajući na prometnu nesreću u kojoj je ministrica, vozeći osobni automobil, prijepodne u Vinkovcima naletjela na 10-godišnju djevojčicu koja je neoprezno pretrčavala cestu, a nije imala važeću vozačku dozvolu.


»Netko tko je ministar u Vladi ne može kršiti propise vlastite zemlje. Ministrica Gabrijela Žalac treba odmah podnijeti ostavku. To je jedini ispravan način preuzimanja odgovornosti za svoje postupke«, priopćili su Demokrati.


Prometni stručnjak Željko Marušić drži da je ministrica napravila niz prometnih prekršaja.


»Ovdje je vozačica prekršila niz odredbi: nije se prilagodila osobinama i stanju ceste, nije se prilagodila stanju svog vozila. Kad krenete u vožnju, prvo morate biti sigurni da imate važeće dokumente i onda prilagoditi vožnju propisima i uvjetima. Ovdje je napravljeno, rekao bih, niz ozbiljnih i teških prekršaja. Ovake se stvari ne smiju događati«, rekao je Marušić za N1 televiziju.


Upitan da komentira činjenicu da je ministrica za volan sjela bez važeće vozačke dozvole, Marušić je rekao da je to loša poruka.


Sudski vještak za cestovni promet Goran Husinec, komentirajući nesreću u kojoj je sudjelovala ministrica Žalac rekao je da je riječ o neupitnom nemaru.


»Trebala je provjeriti dokle joj vrijedi vozačka dozvola, trebala je biti primjer drugima«, kazao je Husinec za HRT.