Hrvatska turistička zajednica

Moguće nove avio linije iz Skandinavije, Njemačke i Britanije

Hina

Reuters

Reuters

Kako su u petak izvijestili iz Glavnog ureda HTZ-a, Ivičić je ovaj tjedan razgovarao s predstavnicima aviokompanija u Stockholmu, Koelnu i Londonu o mogućnostima otvaranja novih linija i tržišta za 2016. i 2017. godinu, a analizirali su i dosadašnju suradnji i realizirane letove tijekom ove godine



ZAGREB  Hrvatska iduće i 2017. može očekivati nove izravne avio linije iz Skandinavije, Njemačke i Velike Britanije, koje su temeljem dobre dosadašnje suradnje s hrvatskim partnerima najavili predstavnici avio kompanija iz tih zemalja u razgovorima s direktorom Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Ratomirom Ivičićem.


Kako su u petak izvijestili iz Glavnog ureda HTZ-a, Ivičić je ovaj tjedan razgovarao s predstavnicima aviokompanija u Stockholmu, Koelnu i Londonu o mogućnostima otvaranja novih linija i tržišta za 2016. i 2017. godinu, a analizirali su i dosadašnju suradnji i realizirane letove tijekom ove godine.


»Iako su dva glavna ljetna mjeseca iza nas, pred nama je rujan od kojeg također puno očekujemo, kao i od cijele posezone. S dosadašnjim rezultatima smo vrlo zadovoljni, a sigurno je da je ostvareni turistički promet uz ostalo i posljedica dobre zračne povezanosti«, naglašava Ivičić.




Trendovi rasta, kako ističe, žele se nastaviti i idućih godina i upravo je to bio glavni motiv sastanaka s aviokompanijama.


Želimo osigurati još jaču zračna povezanost jer je to jedan od ključnih preduvjeta za dolazak turista, posebice izvan glavnog dijela sezone, poručio je Ivičić.


Kako se prenosi u priopćenju, Ivičić je u Stockholmu razgovarao s predstavnicima Norwegian Aira te SAS-a, a obje su te aviokompanije za iduću godinu predvidjele pojačavanje letova na postojećim linijama prema Hrvatskoj te uvođenje novih.


Iz Skandinavije su ove godine letjeli prema Splitu, Dubrovniku i Puli, odnosno iz Švedske je ove godine bilo uspostavljeno ukupno pet linija prema Hrvatskoj, iz Norveške sedam, a iz Danske tri, i većinom su bile koncentrirane na visoku sezonu.


U Londonu se Ivičić sastao s predstavnicima British Airwaysa, a u Koelnu s predstavnicima Germanwingsa, koji su također izrazili zadovoljstvo letovima u Hrvatsku.


British Airways ima cjelogodišnje letove prema Zagrebu i Dubrovniku, ove su godine uveli i let Split, ali samo tijekom ljeta, dok je Germanwings, kao član Lufthansine grupacije, letio za Dubrovnik iz šest njemačkih gradova, za Pulu iz tri, za Rijeku i za Zadar iz po pet, za Split iz sedam te za Zagreb iz četiri njemačka grada.