Neobična situacija

Ministar Marić najavio novu marinu u Malom Lošinju. Ali izgleda da u ACI-ju o tome – ne znaju ništa

Biljana Savić

Goran Marić kaže da će zapuštena državna imovina izgradnjom marine u Malom Lošinju dobiti novu uporabnu vrijednost i lice, dok iz ACI-ja poručuju da će rado sudjelovati u ovom projektu ako bude raspisan natječaj za dodjelu koncesije



ZAGREB Opatijski ACI, odlukom Vlade od četvrtka, ponovo se uz Croatia Airlines nalazi na listi tvrtki od strateškog i posebnog interesa za državu. Pritom ACI, sudeći prema najavi Gorana Marića, ministra državne imovine uskoro kreće u veliki infrastrukturni projekt – izgradnju velike marine u Malom Lošinju.


– Zapuštena državna imovina, koja kao ruglo na ulazu u to mjesto stoji već 27 godina, izgradnjom marine u Malom Lošinju dobit će novu uporabnu vrijednost i lice – kazao je Marić na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade.


No, prema reakciji koju smo dobili iz ACI-a d.d., izgleda da je ovaj projekt još na dugačkom štapu i da oni još ne znaju da će biti izvođači radova na ovome projektu.




»Izuzetno nam je drago da Vlada RH planira značajnije infrastrukturne projekte u segmentu nautike te da vidi ACI d.d. kao potencijalnog partnera odnosno investitora. Ukoliko natječaj za dodjelu koncesije za gospodarsko korištenje predmetne luke nautičkog turizma bude raspisan, budući da se radi o iznimno zanimljivoj destinaciji, ACI d.d. će svakako razmotriti mogućnost sudjelovanja u skladu s pozitivnim propisima RH«, priopćili su nam jučer iz Uprave ACI-ja.


Ministar turizma Gari Cappelli, inače Lošinjanin, koji je i sam prisustvovao jučerašnjoj sjednici Vlade, a nedavno je imao i plodonosnu suradnju s ministrom Marićem kad su prošloga mjeseca dva objekta u državnom vlasništvu darovana Gradu Malom Lošinju, ogradio se od komentara na ovu lijepu vijest koju je najavio Goran Marić kazavši da »ne može komentirati nešto što je rečeno usput i u kontekstu, sve dok se ne bude radilo o projektu«.


Podsjetimo, Marić i Cappelli sredinom prošloga mjeseca boravili su u Malom Lošinju gdje je Marić s tamošnjom gradonačelnicom Anom Kučić potpisao ugovor o darovanju dviju napuštenih zgrada koje su ranije bile u funkciji vojske – zgrade Carinarnice u središtu grada, na Rivi lošinjskih kapetana, te bivšeg Doma JNA na Velopinu, a vrijednost dvaju objekata što ih je država darovala Gradu Malom Lošinju procijenjena je na oko 8,3 milijuna kuna.