Ministar u Mariji Bistrici

Ministar Božinović: Postoji politička volja da se istraži sve u slučaju Milijana Brkića

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

Sve što je u ovom trenutku u opticaju je nešto što leži na institucijama koje su neovisne, koje sve što se postavlja kao pitanje trebaju razriješiti, tako da to nema veze niti s pojedincima niti sa strankama, rekao je ministar 



MARIJA BISTRICA Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u nedjelju je komentirao slučaj Milijana Brkića te rekao kako postoji apsolutna politička volja da se sve istraži i naglasio da slučaj nema veze s HDZ-om.


»Sve što je u ovom trenutku u opticaju je nešto što leži na institucijama koje su neovisne, koje sve što se postavlja kao pitanje trebaju razriješiti, tako da to nema veze niti s pojedincima niti sa strankama. Postoji apsolutna politička volja da se sve istraži na način da se stvori i okvir i volja od strane najviših instanci vlasti«, izjavio je ministar Božinović u Mariji Bistrici gdje je u nedjelju bio na hodočašću Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja.Božinović je rekao da će policija u skladu sa zakonom sve istražiti.

Dodao je da slučaj nema veze s HDZ-om.


Božinović: Slučaj policajca-krijumčara je nedopustiv, policijski sustav odmah je reagirao


Ministar unutarnjih poslova u Mariji Bistrici je komentirao i dva aktualna slučaja iz rada policije, uhićenje zagrebačkog policajca koji je krijumčario migrante te sirijskog migranta koji je prijavio nestanak kćeri.




Za slučaj policajca-krijumčara rekao je da je to nedopustivo, ali da je taj slučaj pokazatelj snage policijskog sustava koji je odmah reagirao.


»Policijski službenik Policijske uprave zagrebačke nije niti pripadnik granične policije ni profesionalnih policijskih skupina koje se bave sprječavanjem krijumčarenja ljudi. Policija, kao i drugi sustavi, ima i takvih incidenata, međutim rekao bih da je policija onaj sustav koji se najbrže obračunava s nezakonitostima u svojim redovima«, rekao je ministar Božinović.


O slučaju sirijskog migranta i njegove kćeri rekao je da ne zna koja je njegova sudbina te da su na navode da se nalazi u Italiji kontaktirali talijanske kolege, no odgovor još uvijek nisu dobili.


»Što se tiče djevojčice, njezin nestanak je objavljen u našoj nacionalnoj evidenciji. Hrvatska policija je tragala, taj slučaj nije zatvoren«, dodao je.Ministar unutarnjih poslova komentirao je i raketiranje Banskih dvora na današnji dan prije 27 godina.

»To je bio pokušaj da se obezglavi državni vrh. I kao što je tada kazao predsjednik Tuđman, ne samo da nisu uspjeli, nego su postigli upravo suprotan efekt«, rekao je Božinović te ustvrdio da je tadašnje potpuno, nikad jače jedinstvo hrvatskoga naroda na kraju dovelo do pobjede u Domovinskom ratu.