Glavni tajnik HDZ-a

Milošević dao prilično kontradiktorni intervju: Situacija mu u jednom času dramatična, u drugom već nije

D. K.

Milošević je rekao kako HDZ kod glasovanja za opoziv Oreškovića računa i na glasove koalicije Hrvatska raste. Također i da vjeruje da će u danima koji slijede uspjeti preslagivanjem doći do nove parlamentarne većine



Glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević tvrdi kako je HDZ jedinstven po pitanju opoziva premijera Tihomira Oreškovića i kako ga ne zabrinjava činjenica da je zahtjev dosad potpisalo svega 40 zastupnika te stranke.


– Ljudi su na putu, izvan Zagreba – prokomentirao je Milošević u večerašnjem intervjuu za N1 televiziju.


U razgovoru s novinarkom N1 televizije Natašom Božić, Milošević je iznio zavidan broj kontradiktornih izjava.




U jednom je trenutku, primjerice, govoreći o krizi Vlade priznao kako “situacija jest dramatična, ali se takvo što događa stalno u svakoj drugoj europskoj zemlji”, da bi već nešto kasnije rekao kako “ovakvog političkog eksperimenta u Europi još nije bilo”. Intervju je dodatno zaključio tvrdnjom da situacija nije dramatična.


U više je navrata, pak, obrazlažući zahtjev za Oreškovićevim opozivom kazao da “Vlada radi presporo i da se ne izvršavaju projekti”, kao i da “u HDZ-u nisu zadovoljni kako Vlada radi kao ni građani Hrvatske”. Odmah je potom najavio da HDZ-ovi ministri dolaze na sutrašnju sjednicu Vlade i zaključio kako su “ministri i dosad radili dobar posao i da tako nastavljaju raditi i dalje”.


Milošević je rekao kako HDZ kod glasovanja za opoziv Oreškovića računa i na glasove koalicije Hrvatska raste. Također i da vjeruje da će u danima koji slijede uspjeti preslagivanjem doći do nove parlamentarne većine.


Ne zatvara ni mogućnost da dođe do nove suradnje s Mostom, iako “postoje neka neslaganja”. Taštine, rekao je, treba ostaviti sa strane.


– Ne bojimo se izbora ni u jednom trenutku, mi smo najjača stranka i imamo program. No Hrvatska nema šest mjeseci ili još puno više od toga, ustvrdio je Milošević.