Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 6
Sutra: 18° 18° 6
21. listopada 2019.
IDS, GLAS i Pametno

Miletić reagirao na Bernardićevu izjavu: Teško mi je komentirati nesuvisle izjave čelnika SDP-a

Miletić reagirao na Bernardićevu izjavu: Teško mi je komentirati nesuvisle izjave čelnika SDP-a
Miletić reagirao na Bernardićevu izjavu: Teško mi je komentirati nesuvisle izjave čelnika SDP-a
Autor:
Objavljeno: 28. ožujak 2018. u 18:59 2018-03-28T18:59:14+02:00

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u srijedu je, reagirajući na Bernardićevu izjavu da je »IDS omogućio HDZ-u tihu okupaciju Istre«, poručio kako mu je »teško komentirati nesuvisle izjave čelnika SDP-a«

Na izjave predsjednika SDP-a Davora Bernardića, u srijedu se reagirali IDS, GLAS i Pametno porukom da su upravo oni opozicija HDZ-u i da, za razliku od SDP-a, bez zadrške podržavaju ratifikaciju Istanbulske konvencije.
Predsjednik IDS-a Boris Miletić u srijedu je, reagirajući na Bernardićevu izjavu da je »IDS omogućio HDZ-u tihu okupaciju Istre«, poručio kako mu je »teško komentirati nesuvisle izjave čelnika SDP-a«.

»S Davorom Bernardićem imamo korektnu suradnju i ne znam što je time htio reći. Pretpostavljam da je na neki čudan i potpuno neuvjerljiv način htio skrenuti pažnju s priče o velikoj koaliciji između HDZ-a i SDP-a. Svi znamo kako HDZ prolazi, odnosno ne prolazi u Istri i izjave o okupaciji Istre na tragu su znanstvene fantastike,« priopćio je Miletić.
»SDP-u u Istri pada rejting, ali za to im nije kriv IDS. Nadam se da će što prije riješiti svoje probleme i pozicionirati se kao prava oporba HDZ-u, poput IDS-a i GLAS-a,« poručio je Miletić.
Podsjetio je da su IDS i GLAS natjerali Vladu da Istanbulsku konvenciju uopće stavi na dnevni red i da je IDS predložio zakon kojim će se oštro sankcionirati ustaški pozdrav. »Ništa od toga, na žalost, nije došlo od SDP-a,« napominje Miletić i izražava nadu da SDP neće ići u koaliciju s HDZ-om, da će se izvući iz krize u koju je upao i pridružiti se pravim opozicijskim akcijama koje vode IDS i GLAS.

»Nakon kiselog zelja, Zagreba koji je lijep po kiši te satiranja protivnika satire, g. Bernardić jaše dalje,« stoji u priopćenju GLAS-a, koji današnju Bernardićevu izjavu naziva »satiričnom«. GLAS podsjeća da je kao stranka nastao iz protesta protiv koalicije s HDZ-om i da je s IDS-om prisilio Vladu da ratifikaciju stavi na dnevni red, pa se čudi da »g. Bernardić to ne zna«.
»Istovremeno nas je začudilo vrludanje samog g. Bernardića u izjavama oko ratifikacije Istanbulske konvencije zbog čega su se i pojedini saborski zastupnici SDP-a morali ograđivati od izjava vrha stranke,« stoji u priopćenju GLAS-a.

I stranka Pametno ističe da jasno podržava Istanbulsku konvenciju, za razliku, kako ističe, od SDP-a, koji je nije ratificirao kad je mogao, »a ni sada je ne podržava bez zadrške.«
»Gospodin Bernardić nastavlja zabavljati hrvatsku javnost umjesto da se ozbiljno pozabavi stanjem u vlastitoj stranci,« poručuje Pametno.
»Bernardić očigledno razumije da je Pametno prepoznato kao stranka modernih ideja, koja sve više raste, pa nas napada i gradi prostor za svoju kaoliciju s HDZ-om. Mi ćemo se i dalje jasno i bez rezerve zalagati za sekularnu državu, slobodu pojedinaca, prava manjina, prava žena na sve svoje izbore, tržišnu ekonomiju i sve ostale vrijednosti modernog društva. Njemu, SDP-u i HDZ-u unatoč,« stoji u priopćenju te stranke.

Bernardić će je danas u emisiji »Bez cenzure« na Rovinj FM-u rekao da su se na Istanbulskoj konvenciji razotkrili mnogi u Hrvatskoj, »prije svega oni koji su bili spremni podržati premijera Andreja Plenkovića u naumu da falsificira tu konvenciju«, navodeći među ostalima IDS jer je, kazao je, »njegov predsjednik Boris Miletić postao, kako se čini, Plenkovićev glasnogovornik«. Rekao je i da se članice Amsterdamske koalicije nisu ogradile od koalicije s HDZ-om i da je »na SDP-u odgovornost da ne dopusti da HDZ u tihoj suradnji s IDS-om okupira Istru«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.