Ministar hrvatskih branitelja

Medved odbio komentriati navode Vučića i Pupovca o ratnoj retorici novog Zakona o braniteljima

Hina

Foto D. Kovačević

Foto D. Kovačević



Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u četvrtak je odbio podrobnije komentirati izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca da se u novom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja uvodi ratna retorika.


»Ne komentiram i jučer sam u Hrvatskom saboru tijekom prvog čitanja rekao sve što mislim o svim tim izjavama, usmjeren sam na svoj posao i ne komentiram takve izjave«, kazao je Medved novinarima nakon sjednice Vlade.


Upitan smatra li da se srbijanski predsjednik Vučić smije miješati u hrvatske zakone odgovorio kako za to ne vidi ni jedan razlog te dodao da smo samostalna i suverena država stvorena i obranjena u Domovinskom ratu. »Zahvaljujući hrabrosti hrvatskih branitelja imamo danas samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku. Mi donosimo svoje propise i svoje zakone«, dodao je Medved.




Rekao je da je jučer svim saborskim zastupnicima dostavio financijski učinak novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja po stavkama, transparentno i jasno. Sve je to usklađeno s Ministarstvom financija i Vladom RH, kazao je.


Upitan o izjavi Gorana Beusa Richenbega kako će Hrvatsku taj zakon do 2025. koštati 5,5 milijardi kuna Medved je odgovorio kako se moglo zbrojitii do 2555 godine.


»Ako tako kumulativno govorimo možemo i o svakoj stavci u velikim iznosima. Oni nisu točni i to je zavaravanje i obmanjivanje javnosti i ja govorim godinu po godinu«, kazao je ministar.