Hrvatski sabor

Maras: ‘HDZ je Bandiću obećao da će ga čuvati u Zagrebu i to mu je naknada za političku trgovinu u Saboru’

Hina

Borit ćemo se, poručio je Maras, protiv toga da gradonačelnik Bandić novcem građana kupuje sebi potporu. »Takva politika više ne prolazi, a SDP je čvrsta brana takvoj politici«, ustvrdio je



Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras rekao je u ponedjeljak kako je sramotno da se »političko-trgovačka simbioza između HDZ-a i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u Hrvatskom saboru preselila u Gradsku skupštinu« i poručio da se ne može novcem građana Zagrebu kupovati politička potpora.


»Umjesto da se vladajuća stranka HDZ bavi time kako da ljudi ne odlaze iz Hrvatske i stvaraju nova radna mjesta, oni, po mojim informacijama, pomažu gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću da istrguju u Gradskoj skupštini i ostavi njima mjesto predsjednika Skupštine koju ima Andrija Mikulić«, rekao je Maras u stanci za slobodni govor na početku saborskog zasjedanja.


Borit ćemo se, poručio je Maras, protiv toga da gradonačelnik Bandić novcem građana kupuje sebi potporu. »Takva politika više ne prolazi, a SDP je čvrsta brana takvoj politici«, ustvrdio je.




Bandić, uvjeren je Maras, ne želi u Vladu jer mu je »HDZ obećao da će ga čuvati u Zagrebu i to je Bandićeva naknada za političku trgovinu koju radi u Saboru«.