Slučaj Žalac

MINISTRI BRANE KOLEGICU Horvat citira Bibliju, Kujundžiću je sve samo “formalni propust”

P. N.

Isto tako sve što se dogodilo u subotu ministrici Žalac siguran sam da će nakon kvalitetne analize i ministrica i predsjednik Vlade predstaviti javnosti. Postoji li netko bez grijeha, neka baci kamen prvi, citirao je na kraju ministar Horvat Bibliju



Premijer Andrej Plenković danas bi se trebao očitovati o slučaju ministrice Gabrijele Žalac i zahtjevima oporbe i dijela javnosti za njenom smjenom zbog izazivanja prometne nesreće bez važeće vozačke dozvole. Očekuje se da bi se obratiti mogla i prozvana ministrica.


Njeni kolege iz Vlade zasad je prilično unisono brane.


Ministar Darko Horvat  rekao je da će Žalac zauzeti stav nakon razgovora s premijerom Plenkovićem. Dodao je, međutim i da on “nije za ostavke u politici.”




– Odgovorni smo i sve ono što radimo mora biti predstavljeno javnosti. Isto tako sve što se dogodilo u subotu ministrici Žalac siguran sam da će nakon kvalitetne analize i ministrica i predsjednik Vlade predstaviti javnosti. Postoji li netko bez grijeha, neka baci kamen prvi, citirao je na kraju ministar Horvat Bibliju. 


N1 prenosi i izjavu ministra zdravstva Milana Kujundžića, koji kaže da se nesreća može svakome dogoditi, ali misli da Žalac ne mora podnijeti ostavku. Što se tiče činjenice da je ministrica vozila bez valjane vozačke dozvole, Kujundžić je rekao da je to “samo formalni propust”.