Zastupnik prekinuo 20-godišnje članstvo

MARIO HABEK NAPUSTIO SDP: ‘Strankom vladaju optužbe, mržnje i iznošenje laži o kolegama’

Tihana Tomičić

Foto Patrik Macek/PIXSELL

Foto Patrik Macek/PIXSELL

'Nažalost, današnji SDP nije stranka u kakvoj ja želim biti i kakva je bila pod vodstvom Zorana Milanovića. Što se tiče mojeg daljnjeg političkog djelovanja, da skratim muke svima onima koji danima šire laži o meni, biti ću nezavisni zastupnik u Saboru i ne prelazim u niti jednu drugu stranku' - rekao je Habek, a pitanje je li ga već neka druga stranka zvala, odgovorio je - ne



RIJEKA Još jedan zastupnik SDP-a napustio je stranku: kako je danas obznanio na konferenciji za medije, saborski zastupnik i bivši predsjednik županijskog SDP-a Mario Habek nakon 20 godina izlazi iz stranke.


Kako je rekao, nakon novog izabranog vodstva na županijskoj razini kojeg on ne priznaje i koje je pokrenulo postupak njegovog isključenja iz SDP-a, ne vidi nikakav mogući način suradnje pod tim vodstvom.


– Strankom vladaju međusobne optužbe, mržnje i iznošenje laži o kolegama. Donio sam odluku da nakon 20 godina članstva u SDP-u više ne budem član. Nažalost, današnji SDP nije stranka u kakvoj ja želim biti i kakva je bila pod vodstvom Zorana Milanovića. Što se tiče mojeg daljnjeg političkog djelovanja, da skratim muke svima onima koji danima šire laži o meni, biti ću nezavisni zastupnik u Saboru i ne prelazim u niti jednu drugu stranku – rekao je Habek, a pitanje je li ga već neka druga stranka zvala, odgovorio je – ne.