Predstavljeni 'Hrvatski suverenisti'

MARIJAN PAVLIČEK Hrvatska mora ići u Bruxelless sa svojim mišljenjem, a ne po mišljenje u Bruxelless

Zlatko Crnčec

Predsjednik Hrvatske konzervativne stranke (HKS)  Marijan Pavliček

Predsjednik Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Marijan Pavliček

Građani žele da Hrvatska samostalno, suvereno donosi odluke, a ne da poput današnje Vlade hrvatske nacionalne interese podčinjava globalističkim idejama većih država, rekao je Pavliček na predstavljanju političke platforme »Hrvatski suverenisti« koju od stranaka zasad čine HKS i HRAST, a podržavaju građanske inicijative »Istina o Istanbulskoj« i »Hrvatski bedem«



ZAGREB  Predsjednik Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Marijan Pavliček rekao je danas da ubuduće »Hrvatska mora ići u Bruxelless sa svojim mišljenjem, a ne po mišljenje u Bruxelless«.


– Građani žele da Hrvatska samostalno, suvereno donosi odluke, a ne da poput današnje Vlade hrvatske nacionalne interese podčinjava globalističkim idejama većih država, rekao je Pavliček na predstavljanju političke platforme »Hrvatski suverenisti« koju od stranaka zasad čine HKS i HRAST, a podržavaju građanske inicijative »Istina o Istanbulskoj« i »Hrvatski bedem«.


I prisutni su govornici priznali da je otpala bilo kakva mogućnost zajedničkog izlaska na izbore za Europski parlament sa strankom Neovisni za Hrvatsku koju vode Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović.




– Otovreni smo za suradnju u sa svima koji slično misle. Oni su odlučili izaći samostalno, a budućnost će pokazati je li to dobro. Zajedništvo nema alternativu. Danas kada je Plenković skrenulo oštro ulijevo zajedništvo na ovom dijelu političkog i društvenog spektra ostvarit će veliki rezultat, rekao je predsjednik HRAST-a Ladislav Ilčić.


Govoreći uime građanske inicijative »Istina o istanbulskoj« Kristina Pavlović zahvalila je »političkim strankama koje su spremne izaći iz svojih uskih političkih interesa, te beskompromisnu podupirati volju naroda«.


Željko Sačić iz »Hrvatskog bedema« rekao je da bi se Hrvatski suverenisti trebali povezati »s našim prijateljima iz Mađarske koji su zainteresirani za sigurnost svojih granica«. Iako su stranački čelnici otkloniti komentirati tko će biti na zajedničkoj listi gotovo je sigurno da će među kandidatima biti saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović i eurozastupnica Ruža Tomašić.


Zekanović je rekao da EU može biti jaka samo ako je sazdana od jakih suverenih nacionalnih država dok je Tomašić pozvala građane da glasuju za one kandidate koji su pokazali da štite nacionalne interese. Hrvatske suvereniste podržavaju i udruge koje okupljaju udovice poginulih i umrlih hrvatskih branitelja.