Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
11. prosinca 2019.
Hvale vrijedan potez

LIDL NA BADNJAK ZATVARA TRGOVINE: Želimo da naši zaposlenici provedu blagdane s obiteljima

snimio Marko Gracin
snimio Marko Gracin
Autor: ,
Objavljeno: 14. prosinac 2017. u 12:47 2017-12-14T12:47:00+01:00

Lidl se na ovaj potez odlučio jer želi, kako je priopćeno iz kompanije, svojim zaposlenicima omogućiti da božićne blagdane provedu u krugu obitelji.

Trgovački lanac Lidl Hrvatska na Badnjak će zatvoriti sve svoje trgovine, čime po prvi put sve 92 Lidlove trgovine u Hrvatskoj neće raditi tri dana zaredom – na Badnjak, Božić i blagdan Svetog Stjepana.

Lidl se na ovaj potez odlučio jer želi, kako je priopćeno iz kompanije, svojim zaposlenicima omogućiti da božićne blagdane provedu u krugu obitelji.

"Zatvaranjem svih svojih trgovina na Badnjak, Lidl će svim svojim zaposlenicima, njih više od 2000, omogućiti da tri uzastopna neradna dana provedu sa svojim obiteljima, uživajući u blagdanima koji su pred nama. Za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana Lidlove trgovine neće raditi na Badnjak 24.12., Božić 25.12., Svetog Stjepana 26.12. te Novu godinu 1.1.2018.

Trgovine će raditi skraćeno na Staru godinu 31.12. i Sveta tri kralja 6.1.2018"m poručuju iz Lidla

U isto vrijeme, Sindikat trgovine Hrvatske (STH) uputio je zahtjev poslodavcima u sektoru trgovine da radnicima omoguće slobodne dane za blagdane 25. i 26. prosinca ove, te 1. i 6. siječnja iduće godine, kao i da skrate radno vrijeme pred blagdane.

STH u priopćenju ističe da očekuje uređivanje pitanja radnog vremena za blagdane u skladu sa zakonom, poštujući interese radnika, te se poziva na rješenja u zemljama EU-a.

Poslodavci obrazlažu da moraju raditi za blagdane zbog konkurencije, stoga pozivamo sve koji su organizirani u HUP-u i članovi su HGK-a i HOK-a da skrate radno vrijeme pred blagdane, te da na Badnjak i Staru godinu rade do 13 sati, a u dane blagdane ne rade, navodi sindikat.

»Svjesni činjenice da je prosinac jedan od udarnih mjeseci za ostvarivanje prometa, moramo iskazati nezadovoljstvo radnim vremenom u tome mjesecu, posebice uoči i za vrijeme samih blagdana. Očekujemo da će poslodavci pokazati društvenu odgovornost za radnike i omogućiti im blagovanje«, poručili su sindikalci.

Upozorili su i na problem neorganiziranog rasporeda radnih dana, zbog čega radnici ne mogu planirati osobni život, što je u suprotnosti s hrvatskim propisima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.