Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Politički tajnik i ministar

Kuščević bi izbacio Dadu Milinovića iz HDZ-a

Foto Denis Lovrović
Foto Denis Lovrović
Autor:
Objavljeno: 30. kolovoz 2018. u 11:57 2018-08-30T11:57:00+02:00

To je primjer kako se ne smije ponašati, primjer onog što ne smije postojati ni u jednoj stranci i društvu, a kamoli u HDZ-u, rekao je Kuščević

ZAGREB Politički tajnik HDZ-a i ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je u četvrtak kako očekuje najstrožu kaznu, odnosno izbacivanje iz stranke dosadašnjeg šefa ličkog HDZ-a Darka Milinovića zbog manipulacije dijelom članova stranke koje je, nezadovoljan zbog odgode izbora za vodstvo ličko-senjskog HDZ-a, doveo u srijedu u Zagreb u središnjicu stranke.

'Ja bih to opisao s izrekom - Martin u Zagreb, Martin iz Zagreba. Naši prijatelji iz Like su došli u stranku, što mogu svi članovi stranke, a što su napravili organizatori . To što su napravili organizatori toga, gospodin Milinović i Kolić, to je sramotno manipuliranje s poštenim članstvom HDZ-a.

To je primjer kako se ne smije ponašati, primjer onog što ne smije postojati ni u jednoj stranci i društvu, a kamoli u HDZ-u. To je pokazatelj da ne poznaju demokraciju, da im je od stranačkih interesa i interesa Like važnija njihova osobna fotelja", rekao je Kuščević novinarima uoči sjednice Vlade.

Politički tajnik HDZ-a očekuje da će se o sankcijama za takvo postupanje razgovarati na stranačkim tijelima što je moguće prije, a zalaže se za "najstrože moguće sankcije".

Na pitanje je li to izbacivanje iz stranke rekao je kako bi, što se njega tiče, digao ruku za to.

"Priželjkujem da se Milinovića i Kolića najoštrije kazni zbog manipulacija koje rade, a što će biti sankcije o tome će odlučiti tijela stranke", rekao je Kuščević.

U utorak je sjednica Predsjedništva na kojoj će o tome sasvim sigurno biti govora, ali Časni sud je taj koji odlučuje, dodao je.

"Izbori za županijski odbor HDZ-a su dogovoreni za 9. rujna. Za Gospić su otkazani jednom, zato što se Milinović ponaša ovako kako se ponaša i nije htio dopustiti demokratsko održavanje izbora", ustvrdio je Kuščević dodavši kako, po stranačkom Statutu, odluku o datumu izbora u Gospiću donosi izborno povjerenstvo, a ne Središnjica HDZ-a.

Kuščević je rekao kako se čuo oko svega s Andrejom Plenkovićem, kao i s "nekoliko stotina ljudi s terena", a svi osuđuju "divljačko ponašanje Milinovića i Kolića".

Dodao je kako Plenkovića podupire cijeli hrvatski, pa tako i lički HDZ, te da "eskapade Milinovića i Kolića" idu protiv Plenkovića i cijelog HDZ-a, a naročito na štetu Like i ličkog HDZ-a.

"Držim da je s ovim pokazao svoje pravo lice i da će Ličani prepoznati i okrenuti se onima koji poštuju demokraciju i brinu za Liku, a ne za svoje fotelje", zaključio je Kuščević.

Milinović je u srijedu doveo dvjestotinjak članova HDZ-a Ličko-senjske županije sa četiri autobusa u Zagreb kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog odgode stranačkih izbora, pri čemu su na četiri sata "zauzeli" Središnjicu HDZ-a, odbijajući otići kući dok ne dobiju jamstva o datumu stranačkih izbora u Lici.

Podsjetimo, Darko Milinović jučer je sa 200 svojih pristaša stigao u središnjicu HDZ-a u Zagrebu. Tražio je da se objasni kada će se održati unutarstranački izbori u Gospiću, koji su već treći put odgođeni.

Iako je prvo rečeno da ličke HDZ-ovce neće nitko primiti, ipak se pojavila stranačka delegacija predvođena Karlom Resslerom. Međutim do sastanka na kraju nije došlo jer se 'nisu stvorili uvjeti.' Pregovarači su napustili središnjicu, ali ne i lički HDZ-ovci koji su odlučili ne otići dok im se ne jamči datum izbora u ličko-senjskom HDZ-u.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.