Ministar zdravstva

Kujundžić: Tražit ću doživotno oduzimanje liječničkih licenci Linić, Jovanoviću i Petrovu

P. N.

Foto D. Lovrović

Foto D. Lovrović

"Ovo što su radili troje liječnika, Jovanović, Strenja Linić i Petrov gdje su smrt mladoga čovjeka i tragediju obitelji koristili ili za dnevno političko skupljanje bodova ili pokazali krajnje neznanje o medicini gdje su bez dijagnoze davali terapiju. A nije se pričekao nalaz inspekcije ili obdukcijski nalaz, oni su već presude davali i pritom zapravo blatili hrvatske liječnike, medicinske sestre i unosili nemir u hrvatsku javnost. Time je nanesena nesaglediva šteta hrvatskom narodu i zbog toga ću tražiti doživotno oduzimanje liječničke licence za ovo troje liječnika, a s kolegama iz pravne struke ću se konzultirati ima li prostora za kazneno gonjenje", rekao je Kujundžić



Ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je kako će tražiti oduzimanje liječničkih licenci Željku Jovanoviću, Ines Strenji Linić i Boži Petrovu zbog njihovih istupa nakon smrti 22-godišnjeg Mattea Ružića, navodi Večernji list.


“Ovo što su radili troje liječnika, Jovanović, Strenja Linić i Petrov gdje su smrt mladoga čovjeka i tragediju obitelji koristili ili za dnevno političko skupljanje bodova ili pokazali krajnje neznanje o medicini gdje su bez dijagnoze davali terapiju. A nije se pričekao nalaz inspekcije ili obdukcijski nalaz, oni su već presude davali i pritom zapravo blatili hrvatske liječnike, medicinske sestre i unosili nemir u hrvatsku javnost. Time je nanesena nesaglediva šteta hrvatskom narodu i zbog toga ću tražiti doživotno oduzimanje liječničke licence za ovo troje liječnika, a s kolegama iz pravne struke ću se konzultirati ima li prostora za kazneno gonjenje”, rekao je Kujundžić za Večernji list.