Ministar o prozivkama

Krstičević: Očito smetamo nekome jer želimo jaku Hrvatsku vojsku

Danko Radaljac

Damir Krstičević, Foto: N. REBERŠAK

Damir Krstičević, Foto: N. REBERŠAK

Na posebno pitanje tko stoji iza tog hibridnog djelovanja, tako popularnog među političarima ovih dana, ipak nije želio odgovoriti, nego je reako da se to pita one koji pišu



ZAGREB Sramite se! Morate imati odgovornost za ono što napišete, kao što ja odgovaram za svoj posao, vikao je ministar obrane Damir Krstičević, vidno ljutit, na novinara koji je napisao tekst kojim se sugeriralo da nije dobro napisao završni rad na Američkom ratnom koledžu i da ga je donekle plagirao.


Krstičević je u jednom trenutku novinaru izazivački predlagao da krenu uspoređivati akademske uspjehe jednog i drugog, no na kraju se ministar ipak smirio i ispričao svima zbog malo povišenih tonova i tenzija. Doduše, još uvijek se zamjećivalo da je ministar Krstičević i napuštajući tiskovnu konferenciju bio ljutit. Novinar koji je pisao tekst pokušao je pak pojasniti kako je došlo do toga da napiše to što je napisao.


Inače, kako se može vidjeti iz stvarno opsežne dokumentacije koja je novinarima jučer prezentirana, rad koji je novinar spominjao zbilja nije bio nikakav završni rad, već obični pismeni rad tijekom jednog seminara o međunarodnim mirovnim misijama.




Što se tiče samog citiranja izvora, kako se nije radilo o završnom radu, nije bilo potrebno direktno citirati svaki citat, već je sasvim dovoljno bilo navesti sam izvor na kraju u popisu literature. Što je i bilo napravljeno.


Ukratko, kad se sve zbroji i oduzme, zbilja nije bilo točno da je išta plagirano, a pogotovo ne u završnom radu.


No, zanimljivo je kako ministar obrane smatra kako se ne radi o slučajnosti.


– Baš sam jutros pričao s vašim kolegama, pitali su me o hibridnom djelovanju. Da, svaki dan ima hibridnog djelovanja.


Ja očigledno smetam nekome, zato jer radimo ovo, moj tim i ja, jer želimo jaku hrvatsku vojsku, kazao je Krstičević.


Na posebno pitanje tko stoji iza tog hibridnog djelovanja, tako popularnog među političarima ovih dana, ipak nije želio odgovoriti, nego je reako da se to pita one koji pišu.