HAK poziva na oprez

Krećete negdje na vikend? Dogodilo se više nesreća. Pripremite se na kilometarske kolone i zastoje

Hina

Foto ilustracija / Foto Nenad Reberšak

Foto ilustracija / Foto Nenad Reberšak

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac oko 2 kilometra prije čvora Ivanja Reka u smjeru Lipovca između čvora Lučko i čvora Ivanja Reka formirala se kolona vozila u pokretu s povremenim zastojima duga oko 18 kilometara, javio je HAK koji moli vozače na dodatan oprez i strpljenje



ZAGREB Na autocesti A1, kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 11 kilometara, a kod naplatnih postaja Demerje u smjeru Zagreba oko šest kilometra, javio je u petak nešto poslije 17 sati HAK.


Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac oko 2 kilometra prije čvora Ivanja Reka u smjeru Lipovca između čvora Lučko i čvora Ivanja Reka formirala se kolona vozila u pokretu s povremenim zastojima duga oko 18 kilometara, javio je HAK koji moli vozače na dodatan oprez i strpljenje.


Pojačan promet


Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, povremeno na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb, riječkoj obilaznici, zagrebačkoj obilaznici (A3), Jadranskoj (DC8) i Ličkoj magistrali (DC1), na prilazima turističkim središtima duž obale, povremeno u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima, osobito sa Slovenijom, Srbijom i BiH.




Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji i Baranji. Vozi se uz povremene zastoje.


Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb HAK poziva vozače na pojačan oprez između čvorova Oštrovica i Kikovica u smjeru Rijeke, zbog lakše prometne nezgode kod vijadukta Kamenjak u smjeru Rijeke, zatvorene je traka za spora vozila i vozna prometna traka u dužini 100 m.


Kolone, kolone, kolone…


Na autocesti A3, povećana je gustoća prometa na čvoru 4 – Lućko u smjeru mora zbog čega se na NP Lučko formirala kolona vozila duga oko 500 metara. Pojačan je priljev vozila i iz smjera Jankomira (A3) te Buzina (A3).


Na autocesti A7 GP Rupa-čvor Diračje, zbog pojačanog prometa na izlaznom kraku čvora Matulji u smjeru Istre/Opatije dolazi do stvaranja kolone koja je sada duga 500 m.


Na Krčkom mostu promet je srednje gust u oba smjera.