Prijepori oko Istanbulske konvencije

Karamarkov kadar: Ne strahujem od sankcija, ja svojim stavom pomažem HDZ-u

Hina

snimio Denis Lovrović

snimio Denis Lovrović

"Hrvatska je zemlja zrele demokracije, HDZ je najveća stranka po broju članova, najodgovornija jer smo vladajuća stranka i po uzoru na neke druge stranke koje su u političkoj obitelji pučana imamo odgovornost prednjačiti po demokratičnosti", istaknuo je Kovač."



ZAGREB – Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač u srijedu je ustvrdio kako je njegova stranka na sinoćnjoj sjednici Predsjedništva, gdje je 19 članova glasalo ‘za’, a šest ‘protiv’ ratifikacije Istanbulske konvencije, dala doprinos jačanju unutarstranačke demokracije i političke kulture, izrazivši uvjerenje da će se u HDZ-u o svjetonazorskim pitanjima moći odlučivati po savjesti.


Kovač je novinarima izjavio kako je zadovoljan raspravama na Predsjedništvu, koje ocjenjuje kao novinu u hrvatskoj politici, a to je “da ćemo sigurno o ovakvim temama, koje su za mnoge u Hrvatskoj teme svjetonazora, moći odlučivati po vlastitoj savjesti”.


Upitan hoće li glasati protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, Kovač je uskratio nedvosmislen odgovor.




“Mogu samo reći da to u Hrvatskoj još nije rasprostranjeno, toga dosad nije bilo, a ovo je povod da možemo napraviti iskorak. Hrvatska je zemlja zrele demokracije, HDZ je najveća stranka po broju članova, najodgovornija jer smo vladajuća stranka i po uzoru na neke druge stranke koje su u političkoj obitelji pučana imamo odgovornost prednjačiti po demokratičnosti”, istaknuo je Kovač.


Naglasio je kako u HDZ-u mogu biti ponosni što u raspravama doprinose iskoraku u hrvatskoj politici, uvjeren “da ćemo sigurno doživjeti da će neki ljudi koji su iz HDZ-a glasati po savjesti”. “To je realno, to se nazire, to je plus i za HDZ i za hrvatsku politiku”, poručio je.


Kovač ne strahuje od sankcija u stranci, “jer ja svojim stavom pomažem HDZ-u i pomažem izgradnji hrvatske političke kulture”.