Bivši zastupnik ogorčen

Kajin traži Miletićevu ostavku: ‘Mora odstupiti, jer inzistira na restrukturiranju Uljanika, što znači 1.500 otkaza’

Hina

Damir Kajin / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Damir Kajin / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

»Pula i Istra nisu spremni za ovaj socijalni udar. Sve znaju, ali guraju glavu u pijesak, ponašaju se kao nojevi, za taj socijalno-egzistencijalni potres nisu osigurali niti jednu kunu«, kazao je Kajin



BUZET Bivši saborski zastupnik i nezavisni gradski vijećnik u gradu Buzetu Damir Kajin na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak kazao je kako bi pulski gradonačelnik Boris Miletić trebao podnijeti ostavku jer će, kako je rekao »vjerojatno biti upamćen kao gradonačelnik u čijem će se mandatu nakon više od 160 godina u velikoj mjeri ugasiti brodograđevna prepoznatljivost Pule, a time i Istre«.


Po njegovim riječima Miletić mora odstupiti, jer i dalje inzistira na restrukturiranju Uljanika, a to znači 1.500 otkaza prema planu restrukturiranja iz veljače ove godine.


»Pula i Istra nisu spremni za ovaj socijalni udar. Sve znaju, ali guraju glavu u pijesak, ponašaju se kao nojevi, za taj socijalno-egzistencijalni potres nisu osigurali niti jednu kunu«, kazao je Kajin.




Dodao je kako su »Miletić i Flego sve znali pogotovo za prilike u Uljaniku, a oni u proračunima, kako županijskom tako i gradskom, nisu izdvojili niti jednu kunu za socijalni potres koji će zadesiti Pulu i Istru«.


Za prilike u Uljaniku, mišljenja je Kajin, nije odgovorna Vlada jer ona nije birala Nadzorni odbor, niti je postavljala Upravu i sindikaliste u Nadzorni odbor već odgovornost snosi prije svega lokalna politika, Miletić, Jakovčić, bivši i sadašnji direktori i nadzorni odbori.


»Upravo je Miletić samo operacionalizirao Jakovčićevu ideju o premještanju Uljanika. Grad Pula je 2017. godine na prijedlog gradonačelnika usvojio GUP (Generalni urbanistički plan) i Uljanik stavio u isti status kao buduću marinu Katarinu čiji je investitor Danko Končar te marinu Veruda. To znači da je Uljaniku dao status luke posebne namjene«, zaključio je bivši saborski zastupnik Damir Kajin.Uljanik, radnici Uljanika, neisplata plaća, Damir Kajin,