Staničić i Capelli

KVARNERU DVA KLJUČNA ČOVJEKA U TURIZMU Hoće li to dovesti i do konkretnijih ulaganja?

Marina Kirigin

Riječ je o istinskom profesionalcu s dugogodišnjim iskustvom u turizmu za kojeg sam siguran da će dati veliki zamah daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao jedne od najatraktivnijih turističkih destinacija, kazao je ministar Gari Cappelli komentirajući imenovanje Staničića na čelo HTZ-a



RIJEKA Jučerašnjim imenovanjem Primorsko-goranska županija sada ima dva ključna čovjeka u hrvatskom turizmu – Lošinjanina, ministra turizma Garija Cappellija i direktora Glavnog ureda HTZ-a, Riječanina Kristjana Staničića, rapskih korijena.


– Iznimno mi je drago što je za glavnog direktora Hrvatske turističke zajednice izabran Kristjan Staničić. Riječ je o istinskom profesionalcu s dugogodišnjim iskustvom rada u turizmu za kojeg sam siguran da će dati veliki zamah daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao jedne od najatraktivnijih turističkih destinacija. Te vrijednosti prepoznala je i struka, a tome u prilog ide i činjenica da je Staničić izabran jednoglasnom odlukom Turističkog vijeća – istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.


Pozitivne reakcije 


Izborom Riječanina za čelnika HTZ-a zadovoljna je i članica Vijeća HTZ-a Katica Hauptfeld.




– Drago mi je da s našeg područja imamo i ministra turizma i direktora hrvatskog turističkog ureda. U samom izboru za direktora Ureda HTZ-a odlučivale su nijanse, bilo je izuzetno puno kvalitetnih kandidata. Smatram da će se Staničić vrlo brzo uklopiti jer je već upoznat sa sustavom, radom u turističkim zajednicama, bio je član turističkih vijeća, radio je u hotelskom menadžmentu, diplomaciji, zna jezike. Za Kvarner je svakako povijesna činjenica da imamo dva ključna čovjeka na vrlo odgovornim turističkim funkcijama. Kvarner je dugo čekao i na kraju i zaslužio da, baš kao i neki drugi dijelovi Hrvatske, ima ključne ljude u HTZ-i i ministarstvu. To je nagrada Kvarneru, posebno u ovoj godini, kada imamo dvoznamenkasta povećanja turističkog prometa. Kvarner je znao biti izostavljan od vladajućih struktura, ali je ipak uspio isplivati – rekla je Hauptfeld. Ne smatra da bi Kvarner sada trebao imati privilegiju pred ostalim regijama, no ipak vjeruje da bi se nakon godina ulaganja u zračnu luku Split i Dubrovnik, sada trebalo pomoći krčkoj zračnoj luci, više je promovirati i osigurati veći broj letova.


Prve reakcije na izbor Staničića u turističkim krugovima bile su pozitivne, a ljudima s Kvarnera posebno je bilo drago što je sada na važnoj funkciji čovjek s njihovog područja, već poznat u turističkom poslovnom svijetu.


– Nisam siguran mogu li biti objektivan jer Kristjana znam već dugi niz godina. Mogu samo reći da je on dokazani stručnjak s velikim iskustvom i idejama u turizmu. Posebno me veseli što je Rabljanin, čovjek iz našega kraja i dobro poznaje turističke potencijale Kvarnera, koje će sigurno kroz programe HTZ-a pokušati i unaprijediti – rekao je Vlado Miš, predsjednik Uprave Imperiala d.d. Rab.