Pokrenut postupak isključenja

KAZNA ZBOG INTERVJUA Iz SDP-a žele izbaciti još jednog saborskog zastupnika

P. N.

Foto Ptrik Maček / PIXSELL

Foto Ptrik Maček / PIXSELL

Habek poručuje da je njegovo izbacivanje iz SDP-a samo želja lokalnog vodstva SDP-a i to zbog iznošenja osobnog stava o radu stranačkih kolega, a što, smatra, nije nešto što može naštatiti ugledu stranke.



U SDP-u vrije i u vrijeme godišnjih odmora. Zbog intervjua danog jednom lokalnom mediju SDP-ovci su na telefonskoj sjednici glasali o izbacivanju iz stranke saborskog zastupnika i bivšeg predsjednika SDP-a Varaždinske županije Maria Habeka, piše portal televizije N1.


Na telefonskoj sjednici Županijskog odbora pokrenut je postupak isključenja Maria Habeka iz stranke.


Habek je na svom Facebook profilu napisao kako je jasno da je sjednica odrađena na zahtjev predsjednice ŽO SDP-a Varaždinske županije Barbare Antolić Vupora.




Antolić Vupora pak tvrdi kako oni nemaju ništa s njegovim izbacivanjem.


“Članovi su kvalificiranom većinom glasova odlučili da se pokrene stegovni postupak. Taj postupak ne provodimo mi, mi samo dajemo zahtjev da se pokrene. Stegovni postupak provodi Predsjedništvo SDP-a, obzirom da se radi o članu Glavnog odbora i saborskom zastupniku. Mi, dakle, nismo izbacivali nikoga, niti ćemo nikoga”, kazala je Antolić Vupora za HRT.


Habek u razgovoru za N1 poručuje da je njegovo izbacivanje iz SDP-a samo želja lokalnog vodstva SDP-a i to zbog iznošenja osobnog stava o radu stranačkih kolega, a što, smatra, nije nešto što može naštatiti ugledu stranke.


“Sve dok Predsjedništvo ne donese odluku, moje izbacivanje iz stranke samo je želja lokalnog vodstva. Nije mi jasno kako moj osobni stav da su Barbara Antolić Vupora i Miroslav Marković nesposobni voditi stranku može biti nanošenje štete stranci. Taj moj stav poznat je već duže vrijeme i ne mijenjam ga, a oni ga iz dana u dan sve više potvrđuju.


Vjerujem da će Predsjedništvo zauzeti stav kao i kada sam ja prije osam mjeseci predložio postupak protiv kolege Miroslava Markovića koji je javno blatio u unutarstranačkoj kampanji kolegicu Ivanković, mene i još neke kolege. Tada Predsjedništvo nije reagiralo, a ne znam zašto bi i sada nakon što sam otvoreno rekao kako vidim stvari. Iako, kod nekih kolega poput Grbina, Hajdaš Dončića, Babića, Zmajlovića ili Mrsića reagirali su drugačije, to već svi znamo, tako da odluku neću ni prejudicirati ni komentirati prije nego je donesena. O hipotetskim pitanjima što će biti ako će biti, ne želim špekulirati.”


Podsjetimo, Habek je jedan od potpisnika pisma za smjenu predsjednika SDP-a Davora Bernardića.