Poruka Plenkoviću i Bošnjakoviću

Juričan predlaže Bandića za glavnog državnog odvjetnika

Hina

Foto Patrik Macek/PIXSELL

Foto Patrik Macek/PIXSELL

"Predsjedniče Vlade Plenkoviću, ministre pravosuđa Bošnjakoviću! Postoji jedan iskusan majstor kojeg predlažem za novog glavnog državnog odvjetnika. On je vizonar i čovjek od djela, javno se kune u borbu protiv korupcije, štoviše, njegov Kontrolni ured izdao je Vodič za suzbijanje korupcije, 2015. Taj poznaje pravosudni sustav izvana i iznutra, sve do Ustavnog suda", napisao je Juričan 



ZAGREB Bivši kandidat za predsjednika Republike Dario Juričan u srijedu je premijeru Andreju Plenkoviću i ministru pravosuđa Bošnjakoviću predložio da za glavnog državnog odvjetnika postave zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića jer je “iskusan majstor koji poznaje pravosudni sustav izvana i iznutra”.


“Predsjedniče Vlade Plenkoviću, ministre pravosuđa Bošnjakoviću! Postoji jedan iskusan majstor kojeg predlažem za novog glavnog državnog odvjetnika. On je vizonar i čovjek od djela, javno se kune u borbu protiv korupcije, štoviše, njegov Kontrolni ured izdao je Vodič za suzbijanje korupcije, 2015. Taj poznaje pravosudni sustav izvana i iznutra, sve do Ustavnog suda”, napisao je Juričan na svom facebook profilu.


“Dobro je upoznao sve sudove i djelatnike DORH-a. Sklon je udruženim poduhvatima, što je preduvjet za čelnu poziciju u bilo kojoj ozbiljnoj javnoj i državnoj tvrtki u RH. Omiljen je u kolektivu kojeg ne zaboravlja nagraditi specijalnim teretima. Spreman je sutra uskočiti i počet delat! On je Milan Bandić”, kaže Juričan.




Za kraj dodaje kako je jedina Bandićeva mana “što se izbezumi kada vidi etikete na namještaju.Tada nije svoj”.


Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković najavio je u srijedu da će dosadašnji glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić biti smijenjen ako sam ne da ostavku, ocijenivši da je Jelenićevo članstvo u masonskoj udruzi neprihvatljivo s obzirom na funkciju koju obnaša.