Korupcija svima

Juričan “krstio” Trg hrvatskih tajkuna u čast Guciću, Kutli, Mamiću i Todoriću i podijelio svoje novčanice od “366 kumova”

Hina

Dario Juričan podijelio svojih "366 kumova" Foto/Sanjin Strukic/PIXSELL

Dario Juričan podijelio svojih "366 kumova" Foto/Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednički kandidat Dario Juričan izveo je u četvrtak performans nazvan »akcija spašavanja Hrvatske«, tako što je preimenovao Ulicu kralja Zvonimira u »Ulicu dr. Ive Sanadera«, Trg žrtava fašizma u »Trg žrtava Uskoka«, a Trg hrvatskih velikana u »Trg hrvatskih tajkuna«



ZAGREB – Predsjednički kandidat Dario Juričan izveo je u četvrtak performans nazvan »akcija spašavanja Hrvatske«, tako što je preimenovao Ulicu kralja Zvonimira u »Ulicu dr. Ive Sanadera«, Trg žrtava fašizma u »Trg žrtava Uskoka«, a Trg hrvatskih velikana u »Trg hrvatskih tajkuna«.


Juričan, koji se u predsjedničkoj kampanji predstavlja kao Milan Bandić, nakratko je postavio table s imenima novih ulica, obećavši da će »kad dođe na vlast, pustiti bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a iz zatvora«, te »ukinuti Uskok koji će pretvoriti u PR ured«.


»Ovu ulicu smo preimenovali u ulicu dr. Ive Sanadera. To je povijesna ličnost, gigant HDZ-a kojeg se HDZ srami«, kazao je Juričan, dodavši da se Sanader zalaže za iste vrijednosti kao i on, a to je »korupcija svima, ne samo njima«.




Trg žrtava fašizma preimenovao je u Trg žrtava Uskoka, najavivši ukidanje tog specijaliziranog ureda za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala.


»Kao što sam najavio u svom programu, ukinut ću Uskok koji će postati PR odjel«, rekao je Juričan ustvrdivši kako je krajnje vrijeme da Uskok prestane proganjati »najbolje hrvatske poduzetnike, koji moraju ići u BiH tražiti rezervnu domovinu«.


Izrazio je zabrinutost da će Zagreb i Hrvatska postati obezglavljeni ako Uskok stvarno nastavi dalje progoniti uglednike, poput zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, pa i on ode u BiH.


Trg hrvatskih tajkuna Juričan je nazvao u počast Guciću, Kutli, Mamiću i Todoriću, zaključivši da je »te ljude država zanemarivala«.


Jurčan je uoči akcije novinarima predstavio svoje novčanice od »366 kumova« na kojima je otisnut njegov lik uz slogane »vizionar korupcije» i »korupcija, sad il’ nikad!«. Nakon što je podijelio novčanice, praveći se da je to mito, Juričan je kazao: »Sad kad smo ovo riješili možemo delat’«.