Dani Radićeve

Javili se mladi Karlovčani: Bajaga je dobrodošao. “Dani piva” nisu jedini festival u gradu

P. N.

foto: Dani Radićeve

foto: Dani Radićeve

"Dani Radićeve" u Karlovcu desetodnevna su manifestaciji koja se odvija paralelno s Danima piva, kao što se istovremeno održava i festival elektronske glazbe LED Fest, u nekada središnjoj gradskoj ulici, koja je sada poprilično pusta i zaboravljena.



Nakon što su organizatori karlovačkih “Dana piva” pod pritiskom braniteljskih udruga odustale od dovođenja Bajage, javili su se organizatori drugog karlovačkog festivala, koji se održava pod nazivom “Dani Radićeve”, dajući do znanja da je ikona nekoć jugoslavenskog a sad srbijanskog popa itekako dobrodošla u Grad na četiri rijeke.


– Bilo bi nam drago ukoliko biste pronašli malo mjesta da spomenete na svom cijenjenom portalu i kontra događanje koje mladi Karlovčani organiziraju već treću godinu pod nazivom “Dani Radićeve” i na koje je dobrodošao svatko pa tako i Bajaga, javili su se u našu redakciju organizatori “Dana Radićeve”.


Tako su svima pokazali da su netočni naslovi prema kojima Bajaga nije dobrodošao u Karlovac. Istina je da njega ne žele vidjeti određeni Karlovčani, u ovom slučaju oni iz braniteljskih udruga, ali to nipošto nije slučaj s mlađom generacijom Karlovčana.




“Dani Radićeve” u Karlovcu desetodnevna su manifestaciji koja se odvija paralelno s Danima piva, kao što se istovremeno održava i festival elektronske glazbe LED Fest, u nekada središnjoj gradskoj ulici, koja je sada poprilično pusta i zaboravljena.


– “Dani Radićeve” sastoje se od niza kulturnih i glazbenih događanja – foto i likovnih izložbi, uličnih predstava i performansa, nastupa mladih glazbenika, pjesničkih večeri, projekcija dokumentaraca, radionica za djecu, street arta te, u večernjim satima – koncerta rock, blues ili jazz glazbe. Ove godine u glazbenom programu sudjeluju Ljetno kino (koje i otvara Dane Radićeve 31. kolovoza), mladi slovenski bend Koala Voice koji je nastupao na InMusicu, odlični mladi zagrebački instrumentalisti Sfumato, izvrsni duet Nukleus, zagrebački “Beatlesi” Paul the Walrus kao i domaće snage – dugoreški The Gigsons i karlovački Nos Tress i Carlstadt Acoustic Trio. Svake večeri uz koncert je i likovni kutak u kojem slikar stvara novo djelo tijekom večeri te se predstavlja malom izložbom. Sva događanja potpuno su besplatna, od sudjelovanja u radionicama do posjeta svim koncertima i predstavama, informiraju organizatori Dana Radićeve.


U početku su Dani Radićeve, napominju, “organizirani vlastitim sredstvima i uz veliku podršku glazbenika i umjetnika koji su sudjelovali ili besplatno ili za minimalne honorare, a ove godine imamo i sponzora Karlovačko što nas u kontekstu Dana piva posebno veseli”.