Liječnik iz Obrovca

Inspekcija skoro bez zamjerke na dr. Jusupa. Može li i dalje raditi? ‘Formalno-pravno može…’

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Provjereno Nova TV

Foto Screenshot Provjereno Nova TV

Na pitanje da se za probleme u Obrovcu znalo već dugo, ali se ništa nije poduzelo, ministar je rekao da mu je "žao što ti koji su znali nisu prije obavijestili Ministarstvo"



ZAGREB Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u ponedjeljak kako inspekcija Ministarstva zdravstva nije utvrdila nikakve medicinske nepravilnosti u radu doktora Gorana Jusupa u Obrovcu, javlja N1.


Ministar Kujundžić je medijima uoči tribine o Nacionalnom programu protiv raka debelog crijeva rekao kako su inspekciju u Obrovac poslali čim su čuli za slučaj.


“Na prvi pisani dopis o problemima u ordinaciji doktora Jusupa u Obrovcu Ministarstvo je obavijestilo sve dionike – HZZO, Liječničku komoru i Komoru medicinskih sestara te uputilo svoju inspekciju kako bi ona provjerila je li bilo medicinskih propusta. Inspekcija je dolje bila i utvrdila da ozbiljnijih medicinskih propusta nije bilo.




Doktor Jusup je prema medijima otišao na bolovanje, a mi smo obavijestili Dom zdravlja i Županiju da osiguraju skrb pacijentima koji su bili kod njega upisani”, rekao je Kujundžić.


“Ministarstvo nije otkrilo medicinske propuste, ustanovilo je ono što i HZZO, da nema medicinsku sestru”, dodao je.


Na pitanje da se za probleme u Obrovcu znalo već dugo, ali se ništa nije poduzelo, ministar je rekao da mu je “žao što ti koji su znali nisu prije obavijestili Ministarstvo”.


“Čim smo dobili prvi dopis, poslali smo inspekciju”, rekao je Kujundžić.


HZZP je raskinuo ugovor s doktorom Jusupom od 30. travnja te će biti potrebno naći novog liječnika.


“Nažalost, u takvim mjestima je problem naći liječnika, no to će biti riješeno preraspodjelom. U formalno-pravnom smislu Jusup može nastaviti kao liječnik, no može li u zdravstvenom, to će neka druga tijela procijeniti”, rekao je Kujundžić za N1.