Vremenska prognoza

Idućih dana bit će nadprosječno toplo, kiša bi mogla pasti samo na širem riječkom području

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević



U nedjelju će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano, ali je ujutro mjestimice moguća magla. Jutro toplije nego u subotu, uz temperaturu između 9 i 13 °C, a najvišu dnevnu od 22 do 24 °C. I u središnjoj Hrvatskoj ujutro je ponegdje moguća kratkotrajna magla, a danju će prevladavati sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Uz povremeno umjeren jugozapadnjak jutarnja temperatura od 11 do 14 °C, a najviša dnevna između 23 i 25 °C.


U gorskim krajevima magla je ujutro moguća ponajprije po kotlinama Like, ali i uz obalu Istre. Danju djelomice sunčano, oblačnije na sjevernom Jadranu, a na širem području Rijeke može pasti i malo kiše. Vjetar u gorju umjeren jugozapadni, a na Jadranu slab južni i jugoistočni uz mirno ili malo valovito more. Jutro još malo toplije nego u subotu, a dnevna temperatura od 17 do 23 °C. Na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije prevladavat će sunčano. Puhat će uglavnom slab jugoistočni vjetar, a more će biti malo valovito, temperature uglavnom 21 i 22 °C. Jutarnja temperatura zraka između 15 i 18 °C, u unutrašnjosti Dalmacije od 8 do 11 °C, a danju toplo i vrlo toplo uz temperaturu između 24 i 27 °C.”. 


Sljedećih će dana u unutrašnjosti prevladavati sunčano, u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima uz povremeno dosta oblaka, te poneku kap kiše uglavnom u Gorskom kotaru. Prolazna kiša u većini je krajeva, osim na istoku, vrlo vjerojatna u srijedu. I dalje će biti iznadprosječno toplo, osobito do srijede. Na Jadranu također toplo, u Dalmaciji i pretežno sunčano.




Više oblaka bit će na sjevernom dijelu, gdje povremeno može biti i malo kiše, uglavnom na širem riječkom području. Sredinom sljedećeg tjedna uz promjenljivu naoblaku kiše, pa i u obliku pljuskov, bit će najvjerojatnije na sjevernom i srednjem dijelu. U utorak će zapuhati jugo koje će u srijedu u Dalmaciji pojačati, a na sjevernom dijelu okrenuti na jugozapadnjak.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak.