Sabor

IZGLASAVANJE NEPOVJERENJA Plenković: SDP-ova inicijativa neće proći

Hina

ANdrej Plenković, Foto: D. JELINEK

ANdrej Plenković, Foto: D. JELINEK

SDP je pokrenuo prijedlog za opoziv Vlade skupivši 31 potpis oporbenih zastupnika



Premijer Andrej Plenković u petak je, neposredno pred saborsku raspravu o SDP-ovoj inicijativi da se Vladi iskaže nepovjerenje zbog slučaja Agrokor, opetovao kako ta inicijativa neće proći, te kako će Vlada tu raspravu iskoristiti da još jednom podsjeti na sve što je poduzela da spriječi negativne učinke slučaja Agrokor.


»Vjerujem da ćemo ovu raspravu iskoristiti da i kolegama iz oporbe, ali i hrvatskoj javnosti izložimo sve činjenice, sve argumente, sve što je prijetilo hrvatskom gospodarstvu, financijskom sustavu, da podcrtamo pravnu utemeljenost, ustavnost i zakonitost donošenja zakona o izvnarednoj upravi i svega što je taj potez spriječio u negativnom pogledu za hrvatsko gospodarstvo, za radna mjesta, dobavljače, turističku sezonu…«, izjavio je Plenković nakon sjednice HDZ-ova Kluba zastupnika.


»To je cilj današnje rasprave, s kuta gledanja Vlade i odgovorne politike u općem interesu hrvatskih građana«, rekao je premijer opetujući da će Sabor glasovima 78 zastupnika potvrditi da Vlada uživa njegovo povjerenje.




SDP je pokrenuo prijedlog za opoziv Vlade skupivši 31 potpis oporbenih zastupnika (19 iz SDP-a i 12 iz ostalih oporbenih klubova stranaka, uz izuzetak Nezavisnih za Hrvatsku).


Čelnik SDP-a Davor Bernardić poručio je da treba »raščistiti korupcijsku hobotnicu, udruženi ortački pothvat i kaljužu u kojoj se našla Plenkovićeva Vlada zbog slučaja Agrokor«.