Dvodnevni skup

ISUS NA BRUCOŠIJADI Don Stojić i pater Mandurić sazvali duhovnu obnovu za studente u Ciboni

P. N.

Pater Mandurić javnosti je postao poznat kad je tijekom prosvjeda branitelja na Markovom trgu stao na vrata crkve Svetog Marka i nastojao spriječiti ulazak interventne policije. Danas je, pak, na Facebooku objavio dulji post u kojem je medije prozvao za linč HDZ-ovog požeškog župana Alojza Tomaševića



Košarkaški dom Dražena Petrovića bit će 28. i 29. listopada poprište događaja neobična naziva – “Isus na brucošijadi”.


Radi se o velikoj dvodnevnoj duhovnoj obnovi namijenjenoj studentima. U najavi stoji da će je predvoditi povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Ivan Valentić, studentski kapelan don Damir Stojić i pater Ike Mandurić. Glazbeno će “animirati” Alen Hržica, Petar Buljan i Nadbiskupski zbor mladih.


Kontroverzni Don Stojić se u više navrata isticao Facebook upisima o brojnim temama poput onih o silovanju, abortusu i marihuani, a posjetio je i festival Ultra o čemu je također opisao svoje iskustvo.




Pater Mandurić javnosti je postao poznat kad je tijekom prosvjeda branitelja na Markovom trgu stao na vrata crkve Svetog Marka i nastojao spriječiti ulazak interventne policije. Danas je, pak, na Facebooku objavio dulji post u kojem je medije prozvao za linč HDZ-ovog požeškog župana Alojza Tomaševića, optuženog za dugogodišnje obiteljsko nasilje i premlaćivanje supruge Mare.


Čini se da se predmojsijevski bijes ovih dana izlijeva prema nesretnom Požeškom županu. Njegov slučaj prigoda je da se njemu, kao opomena iskali sav bijes prema svim nasilnicima nad ženama (jer nikako da ih sve pohvatamo), pomalo i prema svim političarima; prema HDZ-ovim korupcijama i njihovim lošim politikama i nepotizmima (a ima ih). Time se i mediji obilato hrane, pa i potiču takav linč. Upliću se i stranačka osvajanja biračkog tijela… Zločin treba kazniti, Ali kazna ne smije biti pretjerana, nego pravedna. – Ako je kriv, treba ga kazniti, ALI ne treba žuriti s osudom. – Svaku krivicu treba kazniti, ALI treba ispitati sve okolnosti. – Nije da ga branim, ALI ne sviđa mi se kako su nam noge brze na osudu…, napisao je uz ostalo pater Ike Mandurić.