Miletić proziva vlast

IDS ‘Plenkovićeva najava o isplati plaća uljanikovcima pokazala da je Vlada imala rješenje još 10. kolovoza’

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

»Program restrukturiranja je već četiri mjeseca u Vladi, a premijer Andrej Plenković rekao je jutros da će u sljedećim tjednima tek vidjeti program restrukturiranja. Ili ih do te mjere nije briga da puna četiri mjeseca nisu pogledali plan restrukturiranja, ili netko ne govori istinu«, poručio je Boris Miletić



PULA Predsjednik IDS-a Boris Miletić u priopćenju stranke u četvrtak popodne izražava nadu da će sutra na račun Uljanikovih radnika sjesti plaće za srpanj i kolovoz te tvrdi kako »današnja najava jasno pokazuje da je Vlada imala rješenje problema za isplatu plaća radnika Uljanika još 10. kolovoza ove godine«.


»Nadam se da će biti tako. Vjerovat ću kad vidim. Današnja najava jasno pokazuje da je Vlada imala rješenje problema za isplatu plaća radnika Uljanika za srpanj i kolovoz još 10. kolovoza. Postavljam pitanje zašto se toliko čekalo, zašto se pustilo radnike i njihove obitelji da prolaze kroz ovu agoniju«, ističe se u priopćenju IDS-a koje je potpisao Boris Miletić.


 Pita i što će biti dalje nakon isplate tih plaća, kad se pojavi drugi problem.




»Program restrukturiranja je već četiri mjeseca u Vladi, a premijer Andrej Plenković rekao je jutros da će u sljedećim tjednima tek vidjeti program restrukturiranja. Ili ih do te mjere nije briga da puna četiri mjeseca nisu pogledali plan restrukturiranja, ili netko ne govori istinu«, poručio je Boris Miletić.


 Priopćenje je novinarima poslano iz središnjice stranke, a Miletić i istarski župan Valer Flego i danas su u Bruxellesu kako bi s čelnicima EU razgovarali o opstanku Uljanika i hrvatske brodogradnje.


 Premijer Plenković u četvrtak se na početku sjednice Vlade osvrnuo na situaciju u Uljaniku i rekao da se za njegove radnike našao model isplate plaće za srpanj i kolovoz.


Istaknuo je da je to rješenje dobro i pravedno te da je Vlada učinila maksimum u sklopu zakonskih mogućnosti.