Nemilosrdni internet

Hrvati se fino sprdaju s ludim danom u Saboru: “Tko je bolje podivljao?”

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Twitter

Foto Screenshot Twitter

Što preostaje Hrvatima nego smijati se



RIJEKA Kakav ludi dan u Saboru! Sve je krenulo poprilično bezazleno. SDP-ovci su pokupili foru od Zorana Šprajca pa je njihov Franko Vidović krenuo članove Vlade darivati aviončićima. Premijer se čak ponadao da će aviončić moći iskoristiti kao dar za svog sina, ali ostao je razočaran kad je vidio što SDP-ovac nosi u rukama.


Mirno je to tad prihvatio on, ali ne i ministar obrane Damir Krstičević. Reagirao je “kao ratnik” kako je kasnije objašnjavao medijima. Uvijek emotivni Krstičević, koji i nije baš poznat po smirenosti, potpuno je izgubio živce kad mu je Vidović pokušao uručiti dar.


Nastala je jedna od antologijskih saborskih scena, koja je danas bila izvor mnogih memeova. Zaista teatralno bacanje i razbijanje dječje igračke za pamćenje!





Nekog drugog saborskog dana to bi bilo glavno uzbuđenje. Ne i danas. Plenković je tada smirivao svog ministra obrane, ali nešto kasnije potpuno se iznervirao istupom Mostovog Nikole Grmoje. Optuživao ga je Grmoja i za veleizdaju i za pomaganje Srbiji, naizgled velike i teške riječi, koje se u saborskom raspravama ipak prečesto troše.


Izdržavao je to Plenković više ili manje smireno, morao ga je u uzimanju riječi zaustavljati i dobri Gordan Jandroković. Sazvana je pauza, a onda je Grmoja u kobni trenutak poviknuo “anemični”, misleći jasno na Plenkovića. 



I tad je krenuo potpuni raspašoj. Plenković se korakom koji će zasigurno biti korišten za brojne nove internetske memeove uputio ravno prema Grmoji. Probijao se kroz gomilu zastupnika i tko zna kako bi se stvar dalje razvijala da se na putu nisu ispriječili Miro Bulj i Milorad Pupovac, a tu je za svaki slučaj bila i saborska straža.



Grmoja ga je kasnije optužio da je fizički krenuo nasrnuti na njega, Plenković je pak objašnjavao da ga je krenuo pitati na koga je mislio kad je rekao “anemični”.



– Išao sam ga upitati, ali čovjek je otišao iz sabornice, objašnjavao je kasnije novinarima.



Tako je danas bilo u Saboru. Što onda preostaje Hrvatima nego smijati se.