U skladu sa zakonom

HZMO će osigurati nastavak isplate dokupljenih mirovina bivšim korisnicima Royala

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

»Isplata dokupljenih mirovina uspostavlja se od 1. ožujka, a s isplatom započinje u travnju. Dospjele, a neisplaćene svote dokupljenih mirovina korisnicima i nasljednicima korisnika dokupljene mirovine isplaćivat će se obročno do 31. prosinca 2020.«, priopćeno je iz HZMO-a



ZAGREB Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) izvijestio je u petak da će osigurati nastavak isplate dokupljenih mirovina korisnicima kojima je mirovine do 31. svibnja 2014. isplaćivalo trgovačko društvo Royal međugeneracijska solidarnost, u skladu za Zakonom o nastavku isplate dokupljenih mirovina.


»Isplata dokupljenih mirovina uspostavlja se od 1. ožujka, a s isplatom započinje u travnju. Dospjele, a neisplaćene svote dokupljenih mirovina korisnicima i nasljednicima korisnika dokupljene mirovine isplaćivat će se obročno do 31. prosinca 2020.«, priopćeno je iz HZMO-a.


Radi se o mirovinama nešto manje od 4000 korisnika.




Korisnicima dokupljenih mirovina HZMO je 21. veljače poslao na kućnu adresu obavijesti i izjave, koje su bili obvezni popuniti i ovjeriti potpis kod javnog bilježnika te dostaviti HZMO-u prema mjestu prebivališta ili boravišta.