Nisu više sestrinska stranka

HSS odlučio, istupaju iz Europske pučke stranke

Portal Novilist.hr

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Nama nije mjesto s pretendentima na hrvatski teritorij – Vučićem, Tajanijem ili Orbanom koji pokušava ući na hrvatsko medijsko tržite kako bi „sipao“ mržnju i propagirao, nama u HSS-u, neprihvatljive ideje, rekao je Krešo Beljak



Na sinoć održanoj zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Proširenog Predsjedništva HSS-a donesena je jednoglasna odluka o pokretanju istupa HSS-a iz članstva EPP-a.


Ta odluka se upućuje na Glavni odbor stranke koji će reći svoj konačan stav o izlasku HSS-a iz te europske grupacije stranaka.


Dugogodišnja predsjednica organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“, sada predsjednica Kluba seniora HSS-a Marija Ledinski-Anić rekla je kako je došlo vrijeme da HSS izađe iz EPP-a.




“Kad smo ulazili u EPP činilo nam se da je to prihvatljiva opcija. No, s vremenom se ta grupacija promijenila. Također, vrlo često u zadnje vrijeme su bez rasprave prihvaćani prijedlozi drugih „sestrinskih“ stranaka iz Hrvatske, bez da se nas išta pitalo. To dovoljno govori o ravnopravnosti”, naglasila je Ledinski-Anić.


“Nama nije mjesto s pretendentima na hrvatski teritorij – Vučićem, Tajanijem ili Orbanom koji pokušava ući na hrvatsko medijsko tržite kako bi „sipao“ mržnju i propagirao, nama u HSS-u, neprihvatljive ideje. Ponajmanje nam je mjesto u istoj grupaciji s domaćim izdajnicima koji se nazivaju čuvarima hrvatskih nacionalnih interesa, a šaptom su u strane ruke predali sve što se moglo, posljednju u nizu INA-u”, zaključio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.


Sjednica Glavnog odbora HSS-a održat će se u sljedećih mjesec dana.