Incident nakon pucnjave

HND najoštrije osudio napad na novinarke u Slavonskom Brodu: Muškarac im se uz psovske približio te pokušao srušiti kameru

Hina

Kafić ispred kojeg se dogodila pucnjava, nakon koje je uslijedio napad na novinarke HRT-a / Foto Ivica Galovic/PIXSELL

Kafić ispred kojeg se dogodila pucnjava, nakon koje je uslijedio napad na novinarke HRT-a / Foto Ivica Galovic/PIXSELL

Oko 11 sati iz kafića ispred kojeg se dogodila pucnjava istrčao je pred novinarke nepoznat muškarac i uz glasne psovke im se približio. Kameru HRT-a koja je bila na stalku nasilnik je pokušao udarcima srušiti, ali mu to nije uspjelo, jer ju je novinarka na vrijeme prihvatila



ZAGREB Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u srijedu je podržalo svoj brodsko-posavski ogranak u najoštrijoj osudi verbalnog i fizičkog nasrtaja na dvije novinarke tijekom obavljanja zadatka u Slavonskom Brodu.


 HND u priopćenju navodi da su se novinarke HRT-a i portala SBplus, Višnja Ružojčić i Sandra Primorac, jutros pripremale snimiti mjesto ispred kojega je sinoć s tri metka prostrijeljen 31-godišnjak, koji je danas od zadobivenih rana umro.


Oko 11 sati iz kafića ispred kojeg se dogodila pucnjava istrčao je pred novinarke nepoznat muškarac i uz glasne psovke im se približio. Kameru HRT-a koja je bila na stalku nasilnik je pokušao udarcima srušiti, ali mu to nije uspjelo, jer ju je novinarka na vrijeme prihvatila.




 HND-ov brodsko-posavski ogranak izvijestio je kako je o incidentu obaviještena i policija koja će protiv nasilnika podići prijavu zbog remećenja javnog reda i mira. Također, ogranak HND-a pozvao je da se omogući nesmetan rad novinara, koji se često nalaze u složenim situacijama tijekom izvještavanja o događajima koji su od interesa za širu javnost.


 HND se pridružio pozivu i od policije očekuje da napadača primjereno kazni kako se slični incidenti ne bi ponavljali.